SEGRE

ACORD MEDI AMBIENT

Endesa i Agents Rurals reforcen la seua col·laboració en la gestió de cinquanta-tres centrals hidràuliques i el medi natural

Endesa i Agents Rurals reforcen la seua col·laboració en la gestió de cinquanta-tres centrals hidràuliques i el medi natural || Hi haurà més celeritat quan es produeixin incidents o avaries

Agents Rurals i Endesa van firmar ahir l’acord a la central d’Espot-Torrassa i van visitar la presa.

Agents Rurals i Endesa van firmar ahir l’acord a la central d’Espot-Torrassa i van visitar la presa.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa i els Agents Rurals van firmar ahir al migdia a la central hidroelèctrica Espot-Torrassa, una de les cinquanta-tres que té la companyia a Catalunya, un conveni de col·laboració per augmentar la protecció de la fauna i el medi ambient d’aquestes centrals i resoldre amb la màxima celeritat els incidents o avaries que s’hi puguin produir i afectin els cabals ecològics. El principal objectiu de l’acord és que qualsevol incidència pugui resoldre’s al més aviat possible.

El director general dels Agents Rurals, Marc Costa, va explicar que “el conveni defineix les diferents operatives d’inspecció, vigilància, control i coordinació que repercuteixen amb la finalitat d’aconseguir que qualsevol incident que es pugui registrar el resolguin de la manera més ràpida possible tant els Rurals com la companyia”. Per la seua part, la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, va explicar que “la nostra voluntat és cooperar en la preservació i manteniment del medi natural sent compatible amb el desenvolupament de l’activitat industrial”.

Crearan una comissió de seguiment conjunta per establir les mesures que s’han d’aplicar

L’acord estableix el pla d’inspecció, vigilància, control i coordinació que repercuteixen a aquesta finalitat. D’aquesta manera, preveu que Endesa notificarà als Agents Rurals qualsevol incidència, d’origen tècnic o natural, que sigui susceptible d’afectar la fauna o el medi ambient en general. Per la seua part, els Rurals vetllaran pels rius i pantans i notificaran a la companyia qualsevol afectació perquè pugui resoldre-la o bé minimitzar-la. Hi ha diferents tipus d’incidències com despreniments o obstruccions que poden afectar el cabal ecològic. D’aquesta forma, crearan una comissió de seguiment conjunta que establirà les mesures que s’han d’aplicar per poder preservar el medi natural.

Per tenir més control sobre les centrals, algunes d’aquestes com les d’Espot-Torrassa, Borén, Graus i Montarto ja tenen els cabals ecològics monitoritzats. En el cas d’Espot-Torrassa, per exemple, és de 500 l/s. Segons va explicar ahir Albert Piqué, responsable d’Endesa al riu Noguera Pallaresa, aquesta central té uns sensors a la sortida que detecten a l’instant qualsevol tipus de problema.

Agents Rurals i Endesa van firmar ahir l’acord a la central d’Espot-Torrassa i van visitar la presa.

Agents Rurals i Endesa van firmar ahir l’acord a la central d’Espot-Torrassa i van visitar la presa.A. GUERRERO

tracking