SEGRE

ENSENYAMENT GRADUACIÓ

Autoorles per a estudiants a Tàrrega

La cerimònia de l'institut Alfons Costafreda va finalitzar abans del previst perquè el vent va fer malbé la pantalla || Per als 77 alumnes que han acabat l'ESO, repetiran l'acte dijous vinent

La festa de final de graduació va reunir uns 70 vehicles amb alumnes, famílies i professors.

La festa de final de graduació va reunir uns 70 vehicles amb alumnes, famílies i professors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si en alguna cosa coincideixen professors, alumnes i famílies és que el d’aquest any ha estat el final de curs “més atípic”, amb tres mesos de docència online, un parell de setmanes de classes presencials reduïdes i atenció personalitzada i sense actes de comiat com les tradicionals festes de final de curs i les orles per als graduats.

Malgrat això, i utilitzant l’enginy, hi ha centres que han decidit fer un final de curs “inoblidable” per als alumnes de final d’etapa. És el cas de l’institut Alfons Costafreda de Tàrrega, que ahir va organitzar les seues primeres autoorles, una festa de graduació per als 77 joves que han finalitzat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

La vetllada va començar amb bon peu però no es va poder acabar perquè, quan portaven uns 15 minuts de projecció d’un audiovisual sobre els alumnes, el vent va fer malbé la gran pantalla (de 10,5 x 5,5 metres) i van haver de cancel·lar l’acte, que es reprendrà dijous.

Les autoorles es van celebrar al càmping municipal de la ciutat, que el dia anterior també va acollir la primera projecció de l’autocine de Tàrrega. Els alumnes van anar arribant a partir de les 21.00 hores amb cotxe acompanyats dels seus familiars. Des de la finestreta, van rebre de mans dels seus tutors l’orla de graduació així com un vas dissenyat per a l’ocasió amb crispetes de panís. Seguidament, minuts després de les 22.00 hores, va començar la projecció de l’audiovisual que havien preparat per a l’ocasió professors i alumnes amb els respectius discursos i un recopilatori de fotografies dels joves en els quatre cursos de l’ESO. D’una hora de durada, només es van poder reproduir els primers 15 minuts.

El director del centre, Jordi Capdevila, va destacar que l’objectiu era que els joves tinguessin una festa de graduació, adaptada a la situació, i la idea de fer autoorles va nàixer després de donar-se a conèixer que feien autocine al càmping, just darrere de l’institut.

També estan previstes autoorles el dia 16 de juliol per als 45 alumnes de Batxillerat, després que la setmana que ve (del dia 7 al 10 de juliol) facin la selectivitat.

La festa de final de graduació va reunir uns 70 vehicles amb alumnes, famílies i professors.

La festa de final de graduació va reunir uns 70 vehicles amb alumnes, famílies i professors.SEGRE

tracking