SEGRE

TURISME

Tarragona estima que no recuperarà els turistes d'abans de la pandèmia fins d'aquí "dos o tres anys"

Aquesta és una de les conclusions a les quals han arribat durant l'elaboració del pla de contingència turística

La platja de L'Arrabassada de Tarragona.

La platja de L'Arrabassada de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat de Turisme de Tarragona i el Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat estimen que la ciutat no recuperarà el volum de turistes que tenia abans de la pandèmia fins d'aquí "dos o tres anys". Aquesta és una de les conclusions a les quals han arribat durant l'elaboració del pla de contingència turística, que s'ha presentat aquest dilluns. El document, elaborat pels dos organismes, és una guia per als propers mesos sobre actuacions a dur a terme per generar confiança entre els potencials visitants de la ciutat en un escenari d'incertesa com l'actual. També busca involucrar tots els agents turístics en al governança turística, motiu pel qual s'han mantingut trobades amb el sector.

El cap del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat, Jordi Calabuig, ha estimat que el sector turístic en general, i Tarragona en particular, no es recuperarà "a dos o tres anys vista". Amb tot ha indicat que hi ha modalitats que patiran més, com ara els creuers o la mobilitat per negocis, mentre que el turisme cultural o de sol i platja tornaran més aviat als nivells anteriors a la crisi sanitària.

En aquest sentit, ha valorat que Tarragona té "una oportunitat d'una reactivació més àgil" ja que és una ciutat "d'unes dimensions mitjanes, amb un turisme no massificat, amb diversitat d'espais dins el municipi i força ben adaptat a les demandes dels visitants", ha assenyalat. En el pla de contingència s'han proposat diferents mesures per adaptar la ciutat a la nova realitat en l'àmbit turístic, algunes de les quals ja estan en funcionament. Una de les propostes passa per "zonificar" les platges. És a dir, dividir-les i atorgar un ús específic a cada àrea.

Per la seva banda, la consellera de Turisme de la ciutat, Laura Castel, ha afirmat que s'ha posat en marxa per escollir un nou gerent del Patronat de Turisme. Actualment ja hi ha oberta la convocatòria perquè es presentin els candidats.

tracking