SEGRE

SANITAT ATENCIÓ

Els psicòlegs alerten de les conseqüències per a la població del nou confinament del Segrià

Els psicòlegs alerten de les conseqüències per a la població del nou confinament del Segrià || Allau de consultes per ansietat, depressió i estrès

La població va estar més de tres mesos confinada a casa.

La població va estar més de tres mesos confinada a casa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els psicòlegs lleidatans alerten de les greus seqüeles que ha tingut l’estat d’alarma i el confinament en la salut mental de la població, que podrien veure’s agreujades amb el nou confinament a la comarca del Segrià pel rebrot de casos de Covid-19. En aquest sentit, el president del Col·legi de Psicologia de Catalunya a Lleida, Jaume Celma, assenyala que “no podem estar conformes amb una mesura que s’ha pres de sobte i de forma unilateral” i “sense tenir en compte la salut mental” de la població.

Celma recorda que, “durant els tres mesos que va durar l’anterior confinament, lluitem contra els possibles efectes en la salut mental de les persones” i ara “ens hem trobat amb una allau de consultes i visites a causa de l’ansietat, la depressió, l’estrès posttraumàtic i fins i tot nous cas d’agorofòbia [por a sortir a l’exterior]”.

“Tornar a tancar la població genera una virulència de la simptomatologia” i “pot comportar conseqüències molt greus”, ressalta Celma.

Així mateix, recorda que aquestes seqüeles són molt més importants en aquelles persones que ja patien un trastorn de salut mental anteriorment i que han vist la seua situació agreujada al veure alterada la seua rutina i les seues atencions. “No és una bona decisió tancar la població de nou de forma unilateral sense un procés d’adaptació”, adverteix Celma, que preveu que les demandes d’atenció tornin a augmentar a partir del mes de setembre.

tracking