SEGRE

REGULACIÓ LUDOPATIA

La publicitat de jocs online, només de matinada

Consum endureix l'esborrany del decret llei ||

Una vista del ple del Congrés aquest dimecres.

El Congrés aprova la quarta pròrroga de l'estat d'alarmaCongreso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Consum aplicarà mesures més restrictives a la publicitat de les cases d’apostes i el joc online, amb un horari d’emissió limitat a la matinada, la prohibició d’aparèixer en samarretes i equipaments esportius i la il·legalització dels bons de benvinguda per captar nous clients.

Al febrer, el ministeri de Consum ja va plantejar un primer esborrany del reial decret amb cent mesures d’obligat compliment que posava l’accent en la protecció dels menors i incloïa la prohibició utilitzar famosos en aquests anuncis, encara que permetia aquest tipus de propaganda per als esdeveniments esportius que comencessin a partir de les 20.00 hores.

El nou text ha endurit la normativa per evitar el risc d’addicció al joc, que ha augmentat durant els mesos de confinament. Entre les novetats es troba la prohibició total del patrocini de cases d’apostes en samarretes o equipaments esportius.

Els estadis i equips de futbol tampoc podran portar la marca d’una casa d’apostes en nom seu. Tots els anuncis en ràdio, televisió i plataformes d’intercanvi de vídeo com YouTube queden vetats fora de la franja de la una a les cinc de la matinada.

Quant a la protecció dels menors d’edat, les cases d’apostes estaran obligades a impedir que usuaris que no són adults segueixin els seus comptes oficials a les xarxes socials. Tampoc podran mostrar-se anuncis als llocs freqüentats per nens, com els cines; ni en els continguts dirigits a la infantesa a les plataformes de vídeo. Fins i tot a la televisió, els anuncis de loteries o rifes hauran d’evitar els blocs publicitaris d’abans i després de programes dirigits al públic infantil.

L’esborrany del decret preveu sancions que van des dels 100.000 fins al milió d’euros. La direcció general del Joc serà l’encarregada de vigilar el complimento de la llei.

tracking