SEGRE

URBANISME ACTUACIONS

Art i integració social a Guissona

L'ajuntament i la fundació Josep Santacreu organitzen un camp de treball que consisteix en intervencions artístiques del voluntariat || En la proposta participen dos joves amb discapacitat

El mural que estan pintant a la plaça de Cap de Vila.

El mural que estan pintant a la plaça de Cap de Vila.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de nou joves de Guissona participen en la primera edició del camp de treball Art singular, dedicat a realitzar intervencions artístiques en l’entorn urbà de la localitat. La peculiaritat d’aquesta proposta és el seu objectiu integrador. Així, dels nou joves que hi participen, dos d’ells són alumnes amb discapacitat de la localitat i membres de l’associació Alba de Tàrrega, que s’ocupa d’atendre persones amb discapacitat.

La intervenció s’està duent a terme a l’emblemàtica plaça de Cap de Vila, on decoren amb dibuixos coloristes una paret d’uns vint metres de longitud. Es tracta també de la primera iniciativa a Guissona que s’integra dins de l’activitat de la fundació Josep Santacreu, dedicada a dur a terme propostes que millorin la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i la inclusió comunitària en el seu propi municipi. Això permetrà als disset usuaris d’Alba que són de Guissona tenir una atenció especialitzada encarada a l’art al seu propi municipi.

En el camp de treball participen nou joves d’entre dotze i setze anys, dos d’ells amb una discapacitat

Pel que fa al camp de treball, al matí els voluntaris preparen la seua tasca a la seu de la fundació Josep Santacreu i després es traslladen a la plaça per materialitzar el projecte que està previst que finalitzi divendres vinent. La seua coordinadora és Carla Patsi, responsable de la fundació a Guissona.

La seu de la fundació Josep Santacreu està previst que s’inauguri aquest mes de setembre gràcies a un conveni amb l’associació Alba, l’ajuntament i la mateixa fundació. Per la seua part, l’associació Alba de Tàrrega s’ocupa de dinamitzar i organitzar l’activitat en l’espai de més de tres-cents metres quadrats situat als baixos de la casa pairal de la família Santacreu.

El metge originari de Guissona Josep Santacreu ha volgut dedicar l’associació al seu pare, un empresari i prohom de la localitat. Fa dos setmanes, després que finalitzessin les obres d’aquest equipament, la primera activitat que s’hi va portar a terme va ser l’exposició i entrega de premis del concurs anual de pintura ràpida dedicat a l’artista local Josep M. Grau Pujol. Posteriorment, les obres es van traslladar i s’exposen a la galeria que hi ha situada al carrer Bisbal, 39.

D’altra banda, per als joves d’entre setze i vint anys els proposa una ocupació professional mitjançant diverses borses de treball. Una per donar suport a l’organització i muntatge de les festes. Una altra per introduir els joves dins de la xarxa de monitors per a activitats extraescolars, o casals d’estiu. Finalment, una borsa de treball d’empresa que es facilitarà als responsables de firmes locals.

Els joves tenen quatre camps de treball d’estiu per elegir L’ajuntament de Guissona ha projectat per a les vacances dels joves d’entre dotze i setze anys, en l’àmbit del voluntariat, fins a quatre camps de treball diversos. D’una banda, poden participar a la Iesso Romana en un camp d’arqueològia, on els participants s’introdueixen en l’àmbit de la història. També dóna l’oportunitat de participar en dos camps de treball de suport a la brigada municipal. Finalment, hi ha el camp de treball Art Singular, dedicat a donar vida al centre històric mitjançant intervencions artístiques.

tracking