SEGRE

JUSTÍCIA HISENDA

Imanol Arias i Ana Duato, a judici per frau fiscal

L'Audiència Nacional dicta l'obertura de vista oral contra els actors || S'enfronten a 30 anys de presó i multes milionàries

Ana Duato i Imanol Arias, en una escena de la sèrie ‘Cuéntame’.

Ana Duato i Imanol Arias, en una escena de la sèrie ‘Cuéntame’.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno va dictar ahir un acte d’obertura de judici oral contra els populars actors Ana Duato i Imanol Arias per diversos delictes contra la Hisenda Pública en el marc del cas Nummaria, pel qual la Fiscalia Anticorrupció i l’Advocacia de l’Estat els demanen al voltant de 30 anys de presó.

Duato i Arias s’asseuran al banc dels acusats al costat d’una trentena de persones, inclòs un dels productors de la sèrie Cuéntame cómo pasó –Miguel Ángel Bernardeu– i la germana de l’actor –Ana Isabel Arias–, per haver evadit impostos presumptament gràcies a l’activitat d’un despatx d’advocats dedicat presumptament a construir i mantenir una estructura juridicoeconòmica destinada a aquesta finalitat.

Anticorrupció reclama per a Duato 32 anys de presó, mentre que Arias s’enfronta a 27 anys. Per la seua part, l’Advocacia de l’Estat –que representa l’Agència Tributària en el procediment– demana penes similars: 28 anys per als dos i multes que sumen aproximadament 16 milions d’euros. A la interlocutòria feta pública ahir, el jutge de l’Audiència imposa a Duato una fiança solidària juntament amb tres acusats més de més de 2,5 milions d’euros. Pel que fa a Arias, el magistrat li imposa també una fiança solidària juntament amb uns altres sis acusats per valor de poc més de 2,4 milions d’euros.

tracking