SEGRE

CORONAVIRUS CONSEQÜÈNCIES

El Segrià es queda sense vacances

El confinament dels seus municipis, doble en alguns casos, ha provocat un gran augment en les cancel·lacions de viatges || La gran majoria eren destinacions nacionals a la costa o d'interior

Treballadores de l’agència Viajes Carrefour, ahir a l’oficina.

Treballadores de l’agència Viajes Carrefour, ahir a l’oficina.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia desencadenada pel Covid-19 ha robat les vacances d’estiu als habitants del Segrià. Si ja penjaven d’un fil amb la nova normalitat, les restriccions imposades per la Generalitat fa més d’una setmana al confinar la comarca i el tancament de les fronteres d’aquesta passada mitjanit de vuit municipis (Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre) han acabat per rematar les il·lusions de molts lleidatans de trepitjar la platja, la muntanya i fins i tot algun país estranger. D’aquesta manera ho van confirmar ahir nombroses agències de viatges consultades per aquest diari, que asseguren que des que es va decretar el confinament del Segrià les cancel·lacions no han parat de succeir-se. “Eren sobretot destinacions nacionals a la costa i a l’interior. Fins i tot hi ha hagut clients que han decidit anul·lar els seus viatges previstos per al mes de setembre i d’octubre i també les seues llunes de mel. Això és un despropòsit”, va explicar Montse Gort, treballadora d’una d’aquestes agències. En aquest sentit, Gort assegura que procuren tornar els diners a “tothom” però que “no sempre depèn de nosaltres”. Altres agències establertes a Lleida com Viajes Carrefour o Azul Marino (vegeu els desglossaments) també estan vivint el seu particular tsunami de cancel·lacions, ajornaments i devolucions de diners.

Contactar amb les aerolínies, millor solució per al reemborsament

L’Organitació de Consumidors i Usuaris de Catalunya indica que si una companyia no reemborsa els diners del vol, el client li ha d’enviar una reclamació a través dels canals telemàtics que hi ha establerts. En situacions normals, la resposta hauria d’arribar en un mes. En cas de no rebre-la o que aquesta no sigui satisfactòria, pot dirigir-se a una Organització de Consumidors o un servei públic d’atenció al consumidor.

Més d’un 90% de les reserves, cancel·lades en una setmana

Des que dissabte passat 4 de juliol el Govern va confinar, per sorpresa, la comarca del Segrià, nombrosos lleidatans ja van prendre la decisió d’anul·lar les vacances. Tant és així que en algunes agències com Azul Marino Viatges, durant la setmana passada van arribar a cancel·lar fins més d’un 90 per cent de les reserves nacionals previstes per als propers dies. “Hi ha moltíssima incertesa i els clients no saben gaire bé què fer. La gran majoria anul·len les vacances per complet i altres, molt pocs, esperen fins a l’últim moment”, asseguren des de l’agència. Així mateix, també indiquen que des de fa diversos dies ja no entren clients per interessar-se per nous viatges. Pel que fa a les devolucions, expliquen que depenen de majoristes i companyies aèries i de creuers.

Alguns lleidatans han hagut d’anul·lar les vacances dos vegades

“Tenim clients que estan anul·lant les vacances per segona vegada.” D’aquesta manera defineix María Jesús Flix, treballadora de Carrefour Viajes, la situació que estan vivint en aquesta agència. Així mateix, assegura que l’afectació “està sent molt alta i ja està començant a passar factura”. Abans que es desencadenés la pandèmia del Covid-19, explica que el ritme era molt bo i que tenien nombrosos viatges internacionals reservats i que durant el confinament van haver de ser cancel·lats. Posteriorment, i amb la “nova normalitat”, els viatges nacionals es van convertir en la prioritat encara que el ritme de reserves i viatges contractats va descendir de manera significativa per “la por de la gent”. Actualment, “la cosa està completament aturada i no sé com acabarem sortint d’aquesta situació”.

tracking