SEGRE

SALUT

La vacuna contra COVID-19 de Moderna mostra resultats prometedors

Podria estar llesta per a 2021

Imatge d'una vacuna

La vacuna contra COVID-19 de Moderna mostra resultats prometedorsE.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna contra el coronavirus que desenvolupa la companyia biotecnològica Moderna ha generat respostes immunitàries "ràpides i fortes" en tots els voluntaris que la van rebre en la fase u de la investigació i podria estar llesta per a 2021.

Els primers resultats de la investigació de Moderna s’han publicat aquest dimarts en el 'New England Journal of Medicine' i, en concret, mostren que la vacuna desencadena una resposta immune amb efectes secundaris lleus, com a fatiga, calfreds, mal de cap, dolor muscular i dolor al lloc de la injecció.

S’espera que la vacuna, desenvolupada amb Instituts Nacionals de Salut nord-americans, comenci la fase tres de l’assaig, l’etapa final de la investigació, el 27 de juliol amb 30.000 voluntaris.

Així, segons ha assenyalat Moderna en un comunicat, "la companyia està encaminada a poder entregar aproximadament 500 milions de dosi a l’any i possiblement fins mil milions de dosi a l’any a partir de 2021".

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), unes 300 vacunes contra el coronavirus estan actualment en fase d’assaig.

tracking