SEGRE

SALUT

Moderna espera produir mil milions de dosis anuals de vacuna de Covid-19

A Europa, Moderna s’ha aliat amb l’espanyola Rovi per a la fase final de producció

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moderna espera produir entre 500 i 1.000 milions de dosi de la seua vacuna ARNm-1273 contra la Covid-19, que, segons la companyia, ha demostrat resultats positius en la primera fase de proves clíniques.

En una trucada amb analistes, Moderna va assegurar aquest dimecres que una vegada superin les tres fases de proves clíniques i obtinguin l’aprovació regulatòria podran produir dosi des dels seus laboratoris associats als EUA i Espanya per a proveir els principals mercats globals.

El conseller delegat de Moderna, Stephane Bancel, va assegurar que la prioritat serà disposar de "capacitat primer als Estats Units", amb uns 500 milions de dosis destinades a aquest país, que ha donat suport a la farmacèutica amb prop de 500 milions de dòlars.

A Europa, Moderna s’ha aliat amb l’espanyola Rovi per a la fase final de producció de la seua vacuna i des d’on partirà el seu model de distribució a Europa i la resta del món.

Les dades de la proves de la fase 1 de la vacuna, publicats dimarts en el New England Journal of Medicine, mostren nivells d’anticossos contra el virus SARS-CoV-2 superior a persones que han superat la malaltia i resposta immunològica en 15 dies, però una caiguda en aquests nivells a partir del dia 43.

"És cert que com succeeix amb moltes altres vacunes el nivell d’anticossos sembla decaure amb el temps", va indicar Tal Zaks, científic en cap de Moderna, el que podria indicar la necessitat de vacunar-se periòdicament.

Altres de les conclusions que s’han derivat d’aquesta primera fase de proves amb 45 pacients és que la dosi de 100 micrograms sembla ser gairebé igual d’efectiva que la de 250.

Per aclarir dubtes sobre la quantitat de vacuna, en la fase 2, en marxa des de maig, s’estan emprovant quantitats també de 50 micrograms.

La fase 3 i definitiva per conèixer si la vacuna de Moderna obtindrà aprovació per ser distribuïda començarà el 27 de juliol amb 30.000 voluntaris elegits aleatòriament, però vinculats a regions on el nou coronavirus ha colpejat amb més força.

El principal objectiu de la vacuna és protegir contra una manifestació simptomàtica de la Covid-19, segons va dir Moderna, que creu que el seu producte podrà protegir contra les principals variants del SARS-CoV-2.

Preparació d'una vacuna

Moderna espera produir mil milions de dosis anuals de vacuna de Covid-19EFE

tracking