SEGRE

Aquests són els noms més freqüents dels nounats a Lleida

La maternitat s’ha retardat a causa de les dificultats econòmiques i de conciliació.

La maternitat s’ha retardat a causa de les dificultats econòmiques i de conciliació.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc per als nens i Júlia per a les nenes. Aquests van ser l’any passat els noms favorits dels lleidatans per als seus nadons, segons les dades que va publicar ahir l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Completen el rànquing Leo, Àlex, Jan, Nil i Pol d’una banda, i Martina, Emma, Lucía, Ona i María per l’altra. Res tenen que veure amb els noms més freqüents entre els lleidatans nascuts d’abans dels anys 30, amb José, Ramon, Josep, Antonio i Francisco al capdavant per als homes i Maria, Teresa, Rosa, Josefa i Carmen per a les dones. També en el conjunt de Catalunya, els noms predilectes per als nounats van ser l’any passat Marc i Júlia.

Els llistats de l’Idescat posen de manifest el canvi que s’ha produït en les últimes dècades en els noms utilitzats per inscriure els nens, fruit de les reformes del Registre Civil, que han atorgat més llibertat als pares a l’hora d’escollir com anomenaran els seus fills.

D’aquesta manera, noms de jugadors de futbol, com Neymar, Cristino, Lionel o Thiago han augmentat entre els nens, igual com els noms dels personatges de la popular saga de George R.R. Martin, Arya, Daenerys, Sansa o Cersei, en el cas de les nenes. Fa quinze anys, a la província de Lleida es van disparar els noms com Shakira (hi ha nou nenes amb aquest nom) o Chenoa (vuit lleidatanes que es diuen així). Pel que fa als cognoms més freqüents a les comarques de Ponent, ocupen les primeres posicions García, Martínez, López, Sánchez, Pérez, Rodríguez, Fernández, González i Solé, que també ocupen les primeres posicions en el conjunt de Catalunya.

tracking