SEGRE

PRESTACIONS SERVEIS SOCIALS

Més de 800 sol·licituds de Dependència en tres mesos

La província de Lleida suma 298 nous beneficiaris en el primer trimestre

Imatge d’arxiu d’un taller de memòria a Torrefarrera.

Imatge d’arxiu d’un taller de memòria a Torrefarrera.AJUNTAMENT DE TORREFARRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accés als ajuts a la Dependència va registrar una aturada entre els mesos de març i maig a causa de la crisi sanitària, que va obligar a paralitzar les valoracions a domicili per motius de seguretat, la qual cosa podria reduir el nombre de nous beneficiaris d’aquestes prestacions. Segons les últimes dades publicades per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, durant el primer trimestre de l’any el sistema va rebre un total de 877 noves sol·licituds d’accés als ajuts de Dependència a les comarques lleidatanes, la qual cosa representa un augment de l’1,7% respecte a l’últim trimestre del 2019. Concretament, fins al 30 de març d’aquest any i des de la posada en marxa dels ajuts, la Generalitat ha rebut un total de 52.379 sol·licituds procedents de la província de Lleida. Així mateix, entre el gener i el març d’aquest any també han augmentat els beneficiaris, amb un total de 298 nous usuaris de la Dependència a Ponent i el Pirineu. En l’acumulat, a 30 de març d’aquest any, un total de 12.255 lleidatans s’han beneficiat d’aquestes prestacions econòmiques i assistencials.

L’últim any, els lleidatans han presentat 3.819 sol·licituds per poder rebre aquests ajuts mentre que els beneficiaris només han augmentat en 192 persones.

Per comarques, el Segrià concentra la majoria de les sol·licituds i de persones beneficiàries, amb una mitjana del 47%. El segueixen la Noguera, l’Urgell i el Pla d’Urgell.

En l’altre costat, l’Alta Ribagorça és la comarca amb menys percentatge de beneficiaris, amb un 0,8% del total. Segons les dades de la Generalitat, el 65% dels beneficiaris són dones i gairebé sis de cada deu tenen més de 80 anys.

Fonts de la conselleria van assenyalar ahir que des del passat 8 de juny els tècnics han pogut reprendre les valoracions de la discapacitat i la Dependència amb les respectives citacions i visites de les persones sol·licitadores. Aquestes valoracions compleixen amb els protocols de seguretat sanitària. El procés va estar paralitzat entre els mesos de març i maig.

Reprenen les valoracions per poder accedir als ajuts La crisi sanitària originada arran del coronavirus va obligar la Generalitat a paralitzar les valoracions per poder accedir als ajuts de la Dependència, ja que la situació pandèmica no permetia que els tècnics poguessin visitar a domicili els possibles beneficiaris al ser un dels col·lectius de risc.

tracking