SEGRE

INICIATIVES ARTS

Penelles estrena festival musical

Impulsa el Mur Fònic per donar suport als músics afectats pel Covid-19 || Deu artistes participen en el GarGar, que comença la setmana que ve

Un artista pintant un mural en una de les edicions del GarGar.

Un artista pintant un mural en una de les edicions del GarGar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Penelles s’ompliran el mes que ve d’esprais, pintures i colors, però també de música. Amb la mirada posada en la cinquena edició del festival GarGar de murals i art rural, que habitualment se celebra a començaments de maig però que en aquesta ocasió s’ha retardat a causa de la pandèmia del coronavirus, aquesta localitat de la Noguera acollirà els dies 8, 15 i 22 d’agost el nou Festival Mur Fònic per “recolzar els artistes lleidatans i el sector cultural, que estan patint els efectes de la crisi sanitària”, va explicar ahir l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós.

Els músics interessats s’hauran d’inscriure a www.penelles.cat i un jurat en seleccionarà sis per als concerts del festival, que requeriran reserva prèvia com a mesura de protecció davant del virus. La gala final, prevista per al 29 d’agost, comptarà amb el Mag Lari i el cantant Cesk Freixas. La pandèmia tampoc impedirà que deu artistes plàstics reconeguts tornin a convertir les parets de Penelles en impressionants murals en el marc del GarGar, si bé el festival ha hagut de reduir el seu format −normalment compta amb una vintena de grafiters− i en aquesta ocasió s’allunyarà de l’habitual festa multitudinària. L’il·lustrador Berni Puig ja ha pintat a l’interior de l’església de Sant Joan Baptista la que serà la primera obra d’aquesta cinquena edició, que començarà oficialment la setmana que ve amb l’arribada dels primers artistes convidats i es prolongarà tot l’agost.

tracking