SEGRE

POLÍTICA ÒBITS

Un càncer s'emporta l'històric dirigent del PCE Paco Frutos

L’exdirigent del PCE.

L’exdirigent del PCE.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Paco Frutos, exsecretari general del Partit Comunista d’Espanya (PCE) i candidat d’Izquierda Unida (IU) a la presidència del govern l’any 2000, va morir ahir als 80 anys a Madrid a causa d’un càncer. Successor al capdavant del PCE d’un altre dirigent històric mort fa tan sols uns mesos, Julio Anguita, Francisco Frutos Gras (Calella, 1939) va dirigir el PCE entre 1998 i 2009, quan va deixar la primera línia política després de dècades de militància.

Qui va ser en el seu dia rival pel lideratge d’IU, Gaspar Llamazares, va lamentar la mort d’un “lluitador per les llibertats, secretari general del PCE entre 1998 i 2009 i cap de cartell d’IU en els moments més difícils”. El president del Govern, Pedro Sánchez, va destacar la seua condició de “polític compromès amb la democràcia, els drets dels treballadors i els valors del socialisme”, mentre que el líder del Partit Socialista de Catalunya, Miquel Iceta, va elogiar del dirigent comunista que “no va témer mai anar a contracorrent”.

Retirat de la vida política des de feia anys, l’octubre del 2017 Frutos va recobrar protagonisme al participar activament en la manifestació celebrada a Barcelona per la unitat d’Espanya, que va ser convocada per Societat Civil Catalana.

tracking