SEGRE

ENTITATS INCLUSIÓ

El Grup Alba estrena sis pisos i n'adquirirà vint més en mig any

A causa de la gran demanda d'habitatge, amb més de 50 persones a l'espera

Dos usuàries del Grup Alba visiten la nova llar residència on viuran a partir del setembre.

Dos usuàries del Grup Alba visiten la nova llar residència on viuran a partir del setembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Alba de Tàrrega, que atén persones amb especials dificultats de l’Urgell i la Segarra, ha materialitzat aquest any la compra de sis pisos ubicats al carrer del Mestre Martí de la capital de l’Urgell i preveu adquirir-ne una vintena més en els propers sis mesos per poder donar resposta a l’alta demanda d’habitatge que té, amb més de mig centenar de persones en llista d’espera. Aquests habitatges estan distribuïts entre Tàrrega, Bellpuig i Agramunt i els adquiriran a les entitats bancàries mitjançant el dret de tempteig, per la qual cosa les condicions són molt avantatjoses, amb preus d’entre 10.000 i 11.000 euros per pis. Amb referència als nous pisos del carrer del Mestre Martí, quatre són individuals i els altres dos els han unit per convertir-los en una petita llar residència amb capacitat per a vuit persones. Per a la directora del Grup Alba, Maite Trepat, “aquest és el model que volem seguir, hem de sortir de grans residències institucionalitzades i apostar per petites unitats en les quals les persones decideixin amb qui volen viure, alhora que els suposa més independència”. Dels sis pisos del carrer del Mestre Martí, tres dels quatre individuals ja estan ocupats i a la llar residència cobriran ben aviat cinc de les vuit places disponibles amb persones que viuen a la Llar Ca n’Aleix.

D’altra banda, el Grup Alba va celebrar ahir l’assemblea anual als jardins de l’entitat i va donar a conèixer les novetats del pla d’habitatge, una de les principals apostes. Pel que fa a la residència de Sant Martí de Maldà, l’entitat es nega a llançar la tovallola tot i que encara no compta amb prou finançament per impulsar-la.

Actualment, el Grup Alba té tretze persones a la Llar Alba, quaranta persones a la Llar Ca n’Aleix i 25 pisos amb desenes d’usuaris, tot al 100% d’ocupació. A l’assemblea també es va informar d’una inversió de 80.000 euros per instal·lar plaques solars a la seu de l’entitat a Tàrrega amb l’objectiu de reduir la factura de subministrament elèctric. Segons Trepat, amb aquesta instal·lació l’estalvi anual serà de 12.000 euros. També es va posar en relleu les noves seus que ha estrenat el Grup Alba després del confinament a Cal Carreter d’Agramunt, a l’antic Espai Mayoral de Verdú i a Cal Santacreu de Guissona, que s’afegeixen al Centre Ocupacional l’Espígol de Cervera i a les instal·lacions de Tàrrega.

tracking