SEGRE

METEOROLOGIA ESTIU

Alcarràs, Lleida i Seròs van arribar als 41 graus en la segona jornada de l'onada de calor, que toca sostre avui

Alcarràs, Lleida i Seròs van arribar als 41 graus en la segona jornada de l'onada de calor, que toca sostre avui || Protecció Civil manté l'alerta moderada

Dos joves remullant-se ahir en una font dels Camps Elisis.

Dos joves remullant-se ahir en una font dels Camps Elisis.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els termòmetres van registrar ahir el dia més càlid en el que va d’estiu i van superar els 41 graus a Ponent mentre Protecció Civil manté l’alerta per l’onada de calor avui té previst tocar sostre. La comarca del Segrià va liderar ahir de nou el rànquing de temperatures de tot Catalunya i l’estació d’Alcarràs del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va arribar a registrar a primera hora de la tarda 41,6 graus. La van seguir de prop Lleida i Seròs, on els termòmetres van assolir els 41,3 i els 41 graus, respectivament. La previsió per avui és que la temperatura mínima rondi els 25 ºC als municipis del pla. Davant de l’onada de calor, Protecció Civil va demanar als ajuntaments que habilitin llocs frescos o sales amb aire condicionat i tinguin especial vigilància de les persones majors de setanta-cinc anys sense suport familiar; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; i malalts crònics. En aquesta línia, el consistori d’Agramunt va posar ahir a disposició dels veïns l’Espai Cívic per fer front a les altes temperatures. També la Paeria de Lleida va activar ahir el pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor, que comporta una revisió dels voluntaris que ofereixen atenció a persones vulnerables i una adequada climatització als locals municipals.

Les autoritats recomanen evitar sortir al carrer en les hores de més exposició al sol, beure molta aigua i limitar l’activitat física intensa.

tracking