SEGRE

CATALUNYA

Bèlgica prohibeix viatjar a Lleida i a Barcelona

A causa de l'evolució del Covid || La Generalitat demana “responsabilitat” durant les vacances i el ministre Illa insisteix que l'Estat és una “destinació segura” malgrat l'augment de positius

Insòlita imatge de la Rambla de Barcelona el primer dia d’agost, amb pocs vianants.

Insòlita imatge de la Rambla de Barcelona el primer dia d’agost, amb pocs vianants.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bèlgica va prohibir ahir els viatges a Lleida, Barcelona, Navarra i Aragó a causa de l’evolució de la pandèmia en aquests territoris. Així ho va anunciar el ministeri d’Exteriors belga a la seua pàgina web, en la qual també recomana guardar quarantena i sotmetres un test els ciutadans que visitin Girona, Tarragona, Euskadi, La Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria. Així mateix, Bèlgica va vetar també els desplaçaments a diverses zones de Bulgària, Romania, França, el Regne Unit i Suïssa pels mateixos motius.

En paral·lel, la Generalitat va instar ahir els ciutadans a actuar amb responsabilitat i a no abaixar la guàrdia durant les vacances per evitar més contagis de coronavirus. Al seu torn, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va insistir que Espanya és una “destinació segura” i va atribuir l’increment de la xifra de positius al fet que s’efectuen més proves amb l’objectiu d’aconseguir una “detecció precoç” dels infectats. D’aquesta manera, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, va explicar que “és important que la gent pugui gaudir de les vacances, però sense abaixar la guàrdia i amb actitud responsable”. En aquest sentit, va subratllar que “s’han d’evitar desplaçaments innecessaris i trobades massives” perquè “de la nostra actitud depèn que hi hagi rebrots del virus”. D’altra banda, va assegurar que la Generalitat no estudia imposar cap nou confinament malgrat els centenars de casos de coronavirus que es detecten cada dia.

Per la seua banda, Illa va subratllar que Espanya és una “destinació segura” si les persones respecten els protocols sanitaris implantats a la zona que visitin. D’altra banda, va assegurar que l’increment en el nombre de positius a Espanya es deu al fet que es realitzen més proves. “Estem en un escenari de control i intentem fer una detecció precoç dels casos”, va assenyalar en un acte a Palamós.

tracking