SEGRE

PROJECTES FAMÍLIES

El 'somni social' de Lleida

Les Llars del Seminari estan a ple rendiment amb 22 famílies ateses el 2019 || Millorar la visibilització del projecte i impulsar una nova manera de captar fons, entre els reptes el 2020

Fotografia de família dels usuaris de les Llars del Seminari durant les festes nadalenques.

Fotografia de família dels usuaris de les Llars del Seminari durant les festes nadalenques.LLARS DEL SEMINARI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una segona oportunitat és el que ofereixen les Llars del Seminari a aquelles famílies que necessiten ajuda per poder tirar endavant. El somni social de Lleida compleix sis anys a ple rendiment amb un total de vint-i-dos famílies ateses durant l’any passat i amb els reptes fixats per al nou exercici de millorar la visibilització del projecte i impulsar una nova manera de captar fons per millorar el finançament de les diferents iniciatives. Per donar a conèixer la intensa feina que fan els voluntaris i col·laboradors, s’ha publicat la memòria del 2019 del projecte gestionat per la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, que presideix Carles Sanmartín.

Segons aquest balanç, durant l’any passat es van tornar a ocupar els divuit pisos socials disponibles per tercer any consecutiu i hi van passar vint-i-dos famílies, de les quals formen part 67 persones, entre elles 31 menors d’edat. A més, onze de les famílies són monoparentals. La majoria dels usuaris són de nacionalitat espanyola i hi ha vuit usuaris que són sol·licitants d’asil o refugiats. En quatre casos, les famílies han recorregut a aquest projecte social per falta de recursos i en uns altres tres casos, al ser desnonades dels seus habitatges.

Un total de 67 persones es beneficien d’aquest projecte, entre les quals hi ha 31 menors

Segons aquesta memòria, l’any passat quatre famílies van abandonar les Llars del Seminari, tres d’elles al complir l’estada màxima de tres anys i una altra, al poder accedir a una millora dels seus recursos. En tots els casos, les famílies van poder optar a un lloguer privat. Les famílies fan una aportació econòmica en funció dels seus ingressos i cal tenir en compte que el 31 per cent només ingressa aproximadament 450 euros al mes.

Durant l’any passat, els responsables de la fundació van incorporar l’atenció d’una educadora social i va continuar amb l’impuls de la inclusió comunitària, lúdica i social a través de quinze activitats diferents. Així mateix, voluntaris, col·laboradors i famílies han treballat la pedagogia energètica per fomentar un consum responsable.

tracking