SEGRE

GASTRONOMIA LOCALS

Reobre l'històric restaurant Bellera de Lleida

L'històric restaurant de Lleida reobre les portes de la mà de Josep Bellera i el seu fill, la tercera generació d'aquest negoci familiar || Els xefs Carles Seró i Mercè Camins comparteixen fogons

L’equip del nou restaurant Bellera, que podria obrir les portes aquesta mateixa setmana.

L’equip del nou restaurant Bellera, que podria obrir les portes aquesta mateixa setmana.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els amants de la cuina tradicional de Lleida estan d’enhorabona. I és que l’històric restaurant Bellera, tancat al públic des del mes de febrer passat, torna a obrir les portes de la mà de l’empresari lleidatà Josep Bellera i el seu fill, Josep Bellera Jr., la tercera generació d’aquest negoci familiar.

“Durant dècades el restaurant ha estat un referent gastronòmic i el seu tancament va ser un punt d’inflexió per a la societat lleidatana”, explicava ahir Bellera, que agafa les regnes de l’establiment que van fundar els seus pares el 1963 al carrer Vallcalent i que va dirigir el seu germà Eduard durant els últims quinze anys.

L’equip del Bellera està pendent de les resolució del TSJC pel Covid-19 per poder obrir

“No volia que la casa en la qual vaig créixer morís així que, fent tàndem amb el meu fill i amb un equip amb xefs de primera línia, vaig decidir reprendre el negoci.”

Darrere dels fogons continua el xef Carles Seró i s’incorpora Mercè Camins, especialitzada en cuina de proximitat i slow food, que durant vint anys va estar al capdavant del reconegut Casa Mercè a Fontdepou. A banda de conservar l’essència del celler bar Bellera amb plats tan emblemàtics com el cabrit i el corder cuinat en forn tradicional de llenya, els calamars a la romana i l’amanida russa, una recepta de l’àvia del Josep, els clients també podran degustar noves receptes com els peus de porc farcits de bolets i botifarra negra, canelons d’espinacs, steak tàrtar o la coca de sardines marinades.

“Volem que el client que durant dècades ha acudit al Bellera pugui degustar els seus plats preferits, a més d’incorporar nous sabors de la mà de la Mercè, posant l’accent en els productes de primera qualitat”, va explicar el nou propietari, que també ha reformat la cuina i el menjador i ha redissenyat el logo conservant l’escut heràldic de la casa Bellera.

A l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui l’obertura de l’interior dels locals de restauració a Lleida, va explicar que “tenim moltes ganes d’obrir com més aviat millor i emprendre aquest nou projecte”.

El restaurant, que va començar el seu trajecte el 1963 sent celler bar i en els primers anys va evolucionar a cafeteria bar, també ofereix l’opció d’encarregar el menjar per emportar a casa.

Més de mig segle de vacances ininterrompudes a Peramola

L’hotel restaurant Can Boix de Peramola fa més de cinquanta anys consecutius que rep una mateixa família de Barcelona. Es tracta d’Albert i Montse Lladó, que des del 1966 passen les vacances en aquesta localitat de l’Alt Urgell i han conegut cinc generacions de la família Pallarès. “Any rere any han estat testimonis de com ha anat evolucionant el negoci fins a convertir-se en l’hotel que és avui dia”, expliquen els propietaris de Can Boix, que assenyalen, d’altra banda, amb orgull que “la primera vegada que van venir amb els seus fills el més petit tenia sis anys i ara ja hi acudeixen amb les seues nétes”.

Van arribar a Can Boix “quan era un hostal humil i l’han vist convertir-se en l’hotel de quatre estrelles que és avui dia”. Després de mig segle de vacances a Peramola, asseguren que “ja no són uns clients més, han passat a formar part de la família: per a nosaltres no hi ha millor recompensa que rebre visitants com ells”.

tracking