SEGRE

INVESTIGACIÓ AVENÇOS

L'apnea obstructiva del son augmenta el risc cardiovascular en pacients sans

El doctor Ferran Barbé.

El doctor Ferran Barbé.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’apnea obstructiva del son està associada a un augment del risc cardiovascular en pacients que no tenen una malaltia cardíaca prèvia. Així ho revela una investigació que han liderat els doctors Ferran Barbé i Manuel Sánchez, responsables dels grups d’Investigació Traslacional en Medicina Respiratòria i Malalties Cròniques, respectivament, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), que ha estat publicada a la revista American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Aquesta malaltia afecta entre un 20 i un 30% de la població adulta i en més del 80% dels casos les persones afectades no estan diagnosticades.

Estudis anteriors ja havien determinat que l’aplicació de pressió contínua per via aèria en pacients amb síndrome coronària aguda i apnea obstructiva del son té un efecte neutral en la prevenció de noves malalties cardíaques. Tanmateix, aquest nou estudi demostra l’efecte perjudicial de l’apnea del son per al cor de pacients que no han patit mai cap tipus de malaltia en aquest òrgan.

En aquest sentit, el doctor Manuel Sánchez va explicar que aquesta descoberta reforça “la necessitat que hi ha d’estudiar de manera individualitzada els efectes d’aquesta mena d’apnea en cada tipus de pacient”.

El doctor Ferran Barbé.

El doctor Ferran Barbé.IRBLLEIDA

tracking