SEGRE

LLEIDA, DE FESTA

Golmés, de festa major però sense sarau

El municipi del Pla d'Urgell és un dels pocs de la demarcació que mantenen la seua celebració de l'estiu || Aposta per les activitats culturals i evita els grans concerts nocturns

La processó dedicada a sant Salvador.

La processó dedicada a sant Salvador.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Golmés ha iniciat la celebració de la seua festa major d’agost, que inclou una vintena de propostes diferents per a tots els públics. La programació, tanmateix, no és la mateixa que en altres anys. Falten les tradicionals i massives revetlles musicals que, juntament amb les de Torregrossa, marcaven l’agenda estival de la comarca del Pla. Aquest any no ha estat possible. Malgrat tot, Golmés ha volgut celebrar les seues festes i és un dels pocs municipis de la demarcació a fer-ho en temps de Covid-19.

Tal com assenyala l’alcalde de la localitat, Jordi Calvís, serà una festa major “menys espectacular, però segur que la més cultural”. I és que el consistori juntament amb la Comissió de Festes i Cultura han treballat amb entitats per perfilar un programa que mantingui l’essència d’actes solemnes com la missa en honor a sant Salvador, celebrada ahir al migdia, o la segona exposició de pintures de Golmés, que es pot visitar durant totes les festes a la sala Dr. Baiget al Centre Cívic.

Tots els actes han estat preparats adaptant-los a les mesures de seguretat i aforament requerides. La comissió de festes ha demanat als veïns que participin en els actes de forma “cívica” i l’alcalde els ha animat a ser “responsables i esperar al moment adequat per assaltar de nou el poble de Golmés amb gresca, música i sarau”.

Ahir es van celebrar activitats lúdiques com el concert a càrrec de La Maravella. Avui està programat el muntatge L’estrany viatge del Senyor Tonet, jocs per als més petits al parc del Centenari.

Maials cancel·la les festes pel virus Maials s’ha sumat a la llarga llista de municipis que han suspès les festes arran del Covid-19. L’ajuntament no descarta celebrar algun esdeveniment cultural “quan la situació ho permeti”.

La processó dedicada a sant Salvador.

La processó dedicada a sant Salvador.EDGAR ALDANA

tracking