SEGRE

TURISME VACANCES

De Madrid al Pirineu de Lleida

Mig centenar de viatgers de la capital han triat la “tranquil·litat” de la muntanya lleidatana per descansar || El turisme de naturalesa i el patrimoni cultural, els principals atractius

El grup de turistes arribat amb AVE des de Madrid, abans d’agafar el bus per anar a la Val d’Aran.

El grup de turistes arribat amb AVE des de Madrid, abans d’agafar el bus per anar a la Val d’Aran.M.CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les destinacions turístiques poc massificades i en entorns naturals són un dels grans beneficiats en l’era post-Covid-19. Així doncs, el Pirineu, que destaca pels seus paisatges naturals, l’oferta d’oci a l’aire lliure, la gastronomia i el patrimoni cultural, està atraient un perfil de turista nacional que aquest any prefereix no sortir del país així com evitar aglomeracions durant les vacances.

Un exemple clar d’aquesta tendència, que va en augment, és el grup de mig centenar de persones arribades ahir a Lleida amb AVE des de Madrid i que després va pujar en dos autocars amb destí a la Val d’Aran, concretament a l’Hotel Tuca de Betren, a Vielha e Mijaran, on s’allotgen un total de sis nits. Des d’allà, aquest grup de madrilenys recorrerà diversos pobles pirinencs, passant pel sud de França, la comarca saragossana de la Ribagorça, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, visitarà el patrimoni arquitectònic i farà excursions per alguns dels espais naturals més emblemàtics.

L’empresa ha contractat el doble de places d’autocar per garantir les distàncies de seguretat

“A causa de la pandèmia, aquest estiu volíem passar les vacances en algun lloc sense gaires aglomeracions”, van explicar Daniel Bernaldo i Lola Rodríguez, dos dels madrilenys que participen en el viatge, que van destacar que “el fet de poder barrejar visites culturals i excursions en parcs naturals ens va fer triar el Pirineu com a destinació”.

Val a destacar que, encara que es tracta d’un grup de turistes nombrós i malgrat la situació actual de pandèmia, l’empresa que organitza el viatge, l’agència de viatges madrilenya Arawak, ha dissenyat algunes mesures amb l’objectiu de reduir al màxim els riscos de contagi. Algunes d’aquestes són l’ús de gel hidroalcohòlic així com la contractació del doble de places d’autocar, a fi de garantir la distància de seguretat entre els viatgers.

tracking