SEGRE

PATRIMONI ART

Conservaran les piles d'Àrreu

Alt Àneu i el bisbat d'Urgell treballen per traslladar-les des de Sant Serni fins a Borén || Iniciativa del consistori amb el beneplàcit de l'església

Imatge de les dos piles de l’església de Sant Serni d’Àrreu que es volen traslladar al temple de Borén.

Imatge de les dos piles de l’església de Sant Serni d’Àrreu que es volen traslladar al temple de Borén.AYUNTAMIENTO DE ALT ÀNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alt Àneu treballa per conservar les dos piles de l’església de Sant Serni d’Àrreu. Així ho va assegurar ahir l’alcalde, Xavier Llena, que va explicar que han demanat ajuts a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) per traslladar-les a l’església de Borén. Aquesta és una iniciativa del consistori que compta amb el beneplàcit del bisbat.

Llena va assenyalar que Sant Serni “està a punt de caure”. En aquest sentit, l’immoble va ser inclòs a començaments d’aquest any a la Llista Roja de patrimoni de l’associació Hispania Nostra i les xarxes socials es van fer eco diumenge de l’abandó i del risc d’espoli de l’església (vegeu SEGRE d’ahir). Des de l’ajuntament també busquen la manera de finançar la restauració del campanar de l’església de València d’Àneu i l’absis de Sant Joan d’Isil.

Des del bisbat d’Urgell van assegurar que les piles “són l’únic element patrimonial de valor” i “està previst treure-les aquesta tardor”. Per fer-ho, “s’ha demanat l’ajuda del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya per coordinar adequadament l’extracció i trasllat” a Borén.

També van assegurar que representants del bisbat s’han reunit amb l’associació de veïns d’Àrreu per fer el trasllat i van afirmar que “des del bisbat es procura fer les inversions que es poden per arreglar el patrimoni, amb un ordre de prioritats marcat per la seguretat de les persones.” Per aquesta raó, “primer es fan les inversions necessàries als temples on es manté el culte”.

Llena va recordar que Àrreu és un poble que va quedar abandonat als anys 70 i que ha estat sense accés rodat durant aproximadament 50 anys. En aquest sentit, l’alcalde va assenyalar que en la via que s’ha obert encara és necessari executar “una última fase per acabar de condicionar-la” i que costarà uns 60.000 euros.

tracking