SEGRE

L'OMS rep amb cautela l'anunci de la vacuna russa

Haurà de ser revisada per a la seua prequalificació

L'OMS rep amb cautela l'anunci de la vacuna russa

L'OMS rep amb cautela l'anunci de la vacuna russaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va rebre amb cautela la notícia que Rússia ha registrat la primera vacuna del món contra la Covid-19, assenyalant que aquesta, com la resta, hauran de seguir els tràmits de prequalificació i revisió que marca l’organisme. "Accelerar els progressos no ha de significar posar en compromís la seguretat", va assenyalar en roda de premsa el portaveu de l’OMS Tarik Jasarevic, que va afegir que l’organització està en contacte amb les autoritats russes i d’altres països per analitzar els progressos de les diferents investigacions de vacunes.

El portaveu va subratllar que l’organització se sent animada "per la rapidesa en què s’estan desenvolupant les vacunes" i espera que algunes d’elles "es mostrin segures i eficients".

La vacuna russa, anunciada avui pel president rus Vladímir Putin en una reunió amb el Gabinet de Ministres, no figurava entre les sis que segons va assenyalar l’OMS la setmana passada estaven més avançades. L’organisme amb seu a Ginebra va citar entre aquestes sis tres candidates a vacunes desenvolupades per laboratoris xinesos, dos nord-americans (de les farmacèutiques Pfizer i Moderna) i la britànica desenvolupada per AstraZeneca en col·laboració amb la Universitat d’Oxford.

Segons Putin, la vacuna russa és "eficaç", ha superat totes les proves necessàries i permet aconseguir una "immunitat estable" davant de la Covid-19.

tracking