SEGRE

Investiguen la mort a Tarragona d'una nena positiva en covid

Salut espera els resultats de l’autòpsia per determinar si la causa de la mort està relacionada amb el coronavirus

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena d’11 anys que era positiva en Covid-19 va morir aquest dimarts a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, encara que el departament de Salut espera els resultats de l’autòpsia per determinar si la causa de la mort està relacionada amb el coronavirus. La nena, que havia donat positiu en les proves de Covid-19, havia ingressat inicialment a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, però més tard va ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII, centre de referència de la província, en empitjorar el seu estat de salut.

La menor va morir poc després de les 07.00 hores d’ahir al quiròfan, on la intervenien d’urgència de l’anomenat 'abdomen agut’ que va derivar en una isquèmia intestinal i una perforació gàstrica, segons avança el Diari de Tarragona.

Malgrat que la nena estava diagnosticada de Covid-19, el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en declaracions a aquest mitjà, afirma que "cal diferenciar bé les dos coses" i determinar si la menor va morir "per Covid o amb Covid". "No podem pensar en cap moment que (la mort de la menor) sigui a causa" del coronavirus, ha assenyalat Argimon, que ha dit que "hem de diferenciar" si la mort de la nena, "que és un cas molt trist, és per o amb coronavirus".

L’autòpsia aclarirà si la menor va patir una síndrome similar al de Kawasaki, una malaltia que afecta als nens i que la principal hipòtesi d’investigació del qual la vincula a la Covid-19.

tracking