SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Albesa suspèn la festa major pel coronavirus

Prevista per aquest cap de setmana || L'augment de casos al poble, el motiu

577889_1.jpg

577889_1.jpgITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Albesa va decidir dimecres suspendre la festa major prevista per aquest cap de setmana a causa de la pandèmia desencadenada per la Covid-19. Així ho va confirmar ahir el consistori després de consultar Salut sobre la idoneïtat de celebrar les festes. En aquest sentit i després de comprovar que en els últims dies s’ha produït un lleuger increment de casos, l’ajuntament va decidir suspendre tots els actes. “El més important és garantir la seguretat i la salut de tots els veïns i evitar situacions que puguin ajudar el virus a propagar-se”, va explicar l’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-Gròs. “És una decisió dolorosa. Si d’aquí a quinze dies millora la situació, valorarem organitzar algun esdeveniment durant l’estiu”, va afegir.

Així mateix, a la Donzell d’Urgell, nucli agregat d’Agramunt, han decidit reduir els actes festius a una processó i una missa en honor a Sant Roc aquest diumenge. A més, la junta administrativa del poble repartirà equips de vermut entre totes les cases. De la mateixa manera han decidit actuar a Malgrat i Castellnou d’Oluges, nuclis de Cervera, on només hi haurà missa.

Arbeca inicia les festes amb cercavila

Un grup nombrós de veïns d’Arbeca va participar ahir en una cercavila encapçalada pel jurat del concurs de decoració de carrers i balcons en el primer dia de la festa major. La jornada va començar amb una missa a l’església de Sant Jaume i estava previst que acabés amb el concert de la Cobla Contemporània a la plaça del Toll. Avui, vermut musical a les 12.00 hores a la zona del rocòdrom i teatre a la plaça Lluís Companys a les 18.30. Per la seua part, Organyà obre avui les festes amb un concert a la plaça Major del grup Men in Swing a partir de les 19.30 hores.

tracking