SEGRE

LLEURE INICIATIVA RURAL

Laberint de panís en temps de Covid

La quinzena temporada d'aquesta proposta lúdica de Castellserà es veu afectada per la pandèmia tot i que en els últims dies s'ha animat || Dissenyen una pàgina web per gestionar les reserves

El laberint ofereix un recorregut de 3 quilòmetres per diferents passadissos en una finca de 3 hectàrees.

El laberint ofereix un recorregut de 3 quilòmetres per diferents passadissos en una finca de 3 hectàrees.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bona iniciativa lúdica per fer en família o amb amics aquest estiu, en què primen les activitats a l’aire lliure i amb poques aglomeracions, és el laberint de panís de Castellserà que, malgrat ser una proposta segura, també ha patit els efectes de la pandèmia en aquesta quinzena temporada. El gerent, Josep Perera, va explicar que, “quan van tancar el Segrià, ens vam quedar sense reserves. Les que teníem de Barcelona ens les van anul·lar perquè ens vinculaven amb Lleida i els de Lleida no podien venir perquè estaven confinats”. Ara sembla que torna a animar-se, però Perera va revelar que “tot és d’avui per demà i amb moltes preguntes prèvies. La gent no fa plans a llarg termini”. Malgrat tot, si en un any normal es perdien entre les fileres de panís del laberint de Castellserà entre 100 i 150 persones al dia, aquest estiu no arriben ni a les 70.

Per controlar millor l’aforament, han creat la pàgina web www.laberintdeblatdemoro.cat, des d’on gestionen les reserves. El laberint té un recorregut de tres quilòmetres en passadissos dissenyats en una finca de tres hectàrees. Segons Perera, “aquest any és una mica més llarg que els anteriors (eren de dos quilòmetres) encara que el nivell de dificultat és més baix ja que l’objectiu és evitar que la gent retrocedeixi i es creui amb altres grups. El laberint té cada any una temàtica diferent i dibuixen el recorregut amb símbols que hi estan vinculats. Aquest 2020 han tornat als orígens i han apostat per l’amor, “molt necessari”, va dir Perera. Per fer més entretingut el recorregut, hi amaguen set preguntes relacionades amb la naturalesa i Catalunya. Per cada una que els visitants encerten, se’ls entrega una de les paraules que formen una frase que han de desxifrar. Com a mesura de prevenció, s’estan plantejant no organitzar la Nit del Terror, que tradicionalment tancava la temporada del laberint a finals de setembre. L’activitat té un preu d’entre tres i cinc euros per persona, en funció de l’edat. L’horari és de 9 a 12 h i 17 a 00 h, de dilluns a diumenge.

Tradició que prové dels Estats Units

La tradició dels laberints de panís naix, principalment, als Estats Units, però a Europa també n’hi ha alguns com a França. Els propietaris de la Masia l’Esperança de Castellserà es van inspirar l’any 2006 per dissenyar el seu en un laberint de panís de Texas que van veure en una revista de tractors.

El laberint ofereix un recorregut de 3 quilòmetres per diferents passadissos en una finca de 3 hectàrees.

El laberint ofereix un recorregut de 3 quilòmetres per diferents passadissos en una finca de 3 hectàrees.SEGRE

tracking