SEGRE

ESNOTICIA

Els ingressats a Lleida baixen un terç en dos setmanes, fins a 122

Després d'arribar al màxim de 185, Arnau i Santa Maria ja han tancat una planta

La façana de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'Arnau de Vilanova tanca una planta per a pacients covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona onada de Covid al pla de Lleida s’està estabilitzant, la qual cosa ha provocat que el Govern hagi relaxat les restriccions. També millora el nombre de persones ingressades per la infecció, que disminueixen poc de forma progressiva. Així, després d’arribar al màxim de 185 ingressats –22 a l’UCI– el 31 de juliol als hospitals Arnau de Vilanova, Santa Maria, les clíniques Vithas Lleida, Perpetu Socors i Mi NovAliança i l’Hotel Salut Nastasi, la xifra ja ha baixat en un terç i ahir els hospitalitzats eren un total de 122, dels quals vint estan a l’UCI.

En concret, hi ha 48 ingressats a l’Arnau (15 a l’UCI), 10 al Santa Maria (quatre a cures intensives), 52 a les clíniques privades (un a l’UCI) i 12 estan passant el final de la infecció al Nastasi.

Els ingressos baixen a poc a poc, però ja es donen més altes, tot i que hi ha gent gran que empitjora en 5 dies

L’Arnau de Vilanova ha estat l’hospital que més pressió assistencial ha assumit i va arribar a tenir tres plantes per a Covid, però fa una setmana en va tancar una. A més a més, per descongestionar-lo es van traslladar fins a setanta pacients a l’hospital Vall d’Hebron. Mentrestant, el Santa Maria també va tancar la segona planta que tenia per a Covid.

Metges de l’Arnau van assenyalar que el balanç diari d’ingressos i altes ja gairebé sempre és favorable a les altes, però van destacar que hi ha hospitalitzats de més edat que empitjoren al cap de cinc dies.

tracking