SEGRE

LLEIDA, DE FESTA

Festes majors amb seguretat

Butsènit d'Urgell, Castelló de Farfanya, Barbens o Sarroca de Lleida donen el tret de sortida als seus festejos, que continuen a Arbeca || Música en directe i espectacles infantils, atraccions

Animació infantil a Barbens.

Animació infantil a Barbens.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En circumstàncies normals al voltant d’un centenar de pobles de Ponent estarien celebrant aquests dies les seues festes majors. Tanmateix la crisi desencadenada per la Covid-19 ha obligat molts ajuntaments a suspendre els festejos. Però un bon nombre de consistoris han optat per mantenir-los, encara que sigui amb formats més reduïts i entre mesures de seguretat. És el cas, per exemple, de Butsènit d’Urgell, que ahir va donar el tret de sortida a unes festes majors reduïdes i adaptades amb una missa a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció. Posteriorment les celebracions van seguir amb un partit de futbol, havaneres i sopar popular. Avui, últim dia de la festa està previst un parc aquàtic i xocolatada.

Un altre municipi on ahir va arrancar la festa major va ser a Castelló de Farfanya. El pregó virtual de l’humorista Fermí Fernández el van seguir l’espectacle Magic Box i música en directe. Avui tancaran els festejos amb titelles per als més petits i un castell de focs artificials. Per la seua part, a Sucs també haurien d’estar de celebracions però l’ajuntament va suspendre les festes “per seguretat” i ahir va repartir un kit de vermut entre tots els veïns. “Volíem tenir un detalls amb ells”, va afirmar l’alcalde, Guillem Boneu.

A Vilaller, també van optar per aquesta iniciativa. Amb una cercavila i una sessió de cine a l’aire lliure van començar les festes de Barbens, mentre que a Sarroca de Lleida ho van fer amb espectacles infantils i de circ.

A Arbeca, el segon dia de festejos van celebrar balls valencians i de gegants i va tenir lloc la primera trobada gegantera. A la nit, estava prevista música en directe. A Organyà, l’agenda incloïa una missa en honor a la seua patrona, santa Maria, concerts i monòlegs.

Animació infantil a Barbens.

Animació infantil a Barbens.EDGAR ALDANA

Animació infantil a Barbens.

Animació infantil a Barbens.EDGAR ALDANA

Animació infantil a Barbens.

Animació infantil a Barbens.EDGAR ALDANA

tracking