SEGRE

ESNOTICIA

Un estudi en casals revela una taxa inferior de contagi entre els menors

Una mare, a finals del curs passat, al sortir de classe amb dos nenes.

Una mare, a finals del curs passat, al sortir de classe amb dos nenes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi elaborat per l’Hospital Sant Joan de Déu en casals d’estiu de l’àrea de Barcelona ha revelat una taxa de reproducció del coronavirus inferior en els menors que la que presentava la població general i la importància de la higiene de mans en les activitats per reduir els contagis.

Segons aquest treball, del qual ahir es van presentar els resultats preliminars, els nens participants en l’estudi van transmetre la malaltia a altres menors i adults amb un número bàsic de reproducció local (R0) del 0,3, unes sis vegades inferior al de la població general en aquesta àrea geogràfica, que en aquell moment se situava entre l’1,7 i 2.

La investigació va seguir durant cinc setmanes 1.905 persones, entre nens i monitors, de vint-i-dos casals de l’àrea de Barcelona, en què es van detectar trenta-nou casos –trenta nens i nou monitors–.

Els trenta casos pediàtrics van estar en contacte amb 253 persones, de les quals dotze van contreure la infecció, la qual cosa representa un 4,7 per cent, segons van explicar la coordinadora de l’estudi, Yolanda Jordán, i el cap de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu, Juanjo García.

La major part dels casos índex pediàtrics detectats (22) no han transmès cap infecció als campaments, cinc ho han fet a un contacte, dos a dos contactes i un a tres contactes.

tracking