SEGRE

INICIATIVES ART

Torrefarrera es torna a omplir de color

La setmana passada va començar la quarta edició del festival d'art urbà i grafitis Street Art || Adaptat a la situació actual, compta amb només cinc artistes, tots de les comarques de Lleida

L’artista Lily Brik (centre) davant del seu mural amb l’alcalde, Jordi Latorre, i la regidora Ester Roig.

L’artista Lily Brik (centre) davant del seu mural amb l’alcalde, Jordi Latorre, i la regidora Ester Roig.AJUNTAMENT DE TORREFARRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de la setmana passada el municipi de Torrefarrera es troba immers en una edició adaptada i diferent del festival d’art urbà i grafitis Street Art. La situació actual provocada per la Covid-19 va obligar l’ajuntament a replantejar el format per poder mantenir-lo amb totes les mesures de seguretat. Així, a la quarta edició del certamen els artistes no competeixen entre ells, sinó que han estat convidats pel consistori. Concretament es tracta de cinc muralistes, tots de Ponent: Lily Brik (Puigverd), Oriol Arumí (Lleida), Sween Art (Ivars d’Urgell), Cristina Dejuan (Torrefarrera) i Llukutter (Lleida). Per evitar possibles contactes de risc, els artistes viatgen directament des de casa seua a Torrefarrera per portar a terme les obres. Actualment, Llukutter ja ha acabat la seua obra, situada a Malpartit; Lily Brik, que és la primera vegada que hi participa, està acabant el seu mural situat al passatge del Parc; Cristina Dejuan acaba de començar a pintar el seu grafiti al carrer Val d’Aran i està previst que en els propers dies comencin les seues obres Oriol Arumí al carrer Pirineu i Sween Art al carrer Sera Llarga. En aquest sentit, està previst que el festival s’allargui un parell de setmanes més, fins al 10 de setembre, una durada més extensa de l’habitual ja que, a causa de la crisi sanitària, el calendari s’ha hagut d’adaptar també a l’agenda dels artistes. Així, una vegada acabats els cinc murs d’aquest Street Art 2020, que ocupen un total de 744 metres quadrats, Torrefarrera ja comptarà amb un total de quaranta parets pintades, o el que és el mateix: 3.914 metres quadrats de grafitis que donen color i vida als carrers del municipi. Així mateix, encara que aquest any no es concursi, la direcció del festival ha mantingut el premi del públic, que podrà votar pel seu mural favorit de manera telemàtica a través de la pàgina web de l’ajuntament de Torrefarrera.

“Vam arribar fins i tot a plantejar-nos suspendre l’esdeveniment, tanmateix, vam considerar que, tenint en compte les circumstàncies, era bona idea tirar-lo endavant i omplir d’una mica de color i vida el municipi en aquests moments”, va explicar l’alcalde de la localitat, Jordi Latorre.

Al finalitzar aquesta quarta edició Torrefarrera comptarà amb 40 murals decorats a tot el municipi

En l’edició del festival de l’any passat hi van participar un total de nou artistes provinents de diferents punts de l’estat, com els guanyadors del primer premi, els de Huelva Sara Rubio i Victor García, com d’altres països com el muralista parisenc Collignon Damien, que es va emportar el segon. També hi va haver un curs dirigit als més petits.

tracking