SEGRE

ART URBÀ DENÚNCIA

Polèmica a Torrefarrera per la censura a un mural

L'artista Cristina Dejuan denuncia pressió i veto dels veïns

Imatge del mural i de l’escrit que ha fet l’artista.

Imatge del mural i de l’escrit que ha fet l’artista.CRISTINA DEJUAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista lleidatana Cristina Dejuan va denunciar ahir que el mural que estava pintant amb motiu del festival d’art urbà i grafitis Street Art de Torrefarrera ha estat censurat a petició d’alguns veïns. L’artista havia començat fa ja una setmana a pintar la seua obra Love is Love, en la qual poden veure’s dibuixos de dones nues, algunes besant-se, amb el missatge per defensar “la llibertat d’expressió i l’amor lliure”.

Dejuan va explicar a aquest diari que ja fa dies que està “batallant” amb les pressions per part dels veïns propietaris de l’immoble perquè consideren que els seus dibuixos “no són apropiats per als nens”, cosa que finalment es va traduir ahir en la paralització dels treballs i en la recerca d’un nou emplaçament. L’artista va lamentar que “en ple segle XXI els artistes hàgim de viure aquest tipus de censures”. Diverses entitats han convocat una concentració de suport a l’artista avui a les 12.00 hores davant del mural, situat al carrer Vall d’Aran de la localitat.

Mediació entre la comunitat de veïns i l’artista i busquen un emplaçament alternatiu per al mural

Per la seua part, l’alcalde, Jordi Latorre, va explicar que “assumim l’error de no demanar abans les obres que es farien”. En aquest sentit, va recordar que en les anteriors edicions un jurat professional elegia els murals, però que aquest any “hem contactat amb artistes de Lleida” i “hem confiat en el seu criteri”. Latorre va dir que l’“ajuntament no té vocació de censura” i va apuntar que és la comunitat de veïns de l’edifici on es troba l’obra la que no “la troba adequada”.

Va remarcar que des del consistori han fet de mediadors entre els veïns i l’artista i va assenyalar que van oferir un altre emplaçament i va insistir que “l’obra es pintarà”.

tracking