SEGRE

TRADICIONS FESTES

Solsona cancel·la els focs artificials i les tronades

A les festes, del 7 a l'11 de setembre

Música en directe de Son de l’Havana, ahir a Miralcamp.

Música en directe de Son de l’Havana, ahir a Miralcamp.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del coronavirus ha obligat l’ajuntament de Solsona a adaptar el programa de les festes majors, que aquest any prescindirà del castell de focs artificials, les tradicionals tronades, la cercavila amb les figures del bestiari popular i el concurs de música al carrer.

L’alcalde d’aquesta localitat, David Rodríguez, va explicar ahir que “hem apostat per no perjudicar més la cultura i mantenir aquells actes que ens permeten un control absolut de l’aforament i de les distàncies mínimes”.

Així mateix, el consistori elimina del calendari festiu, comprès entre els dies 7 i 10 de setembre, totes aquelles convocatòries “que propiciïn un efecte crida de públic dret”.

Entre alguns dels canvis, el dia 7 no tindrà lloc el ball de bastons a la plaça de la Catedral abans del cant de la Salve i, els dies 8 i 9 no hi haurà gegants ni cavallets en aquest mateix lloc abans de l’ofici religiós.

Per la seua banda, Miralcamp va posar ahir el colofó de les festes amb una missa en honor a Sant Ramon, un sopar popular de carmanyola amb música en directe i un castell de focs artificials.

tracking