SEGRE

Espanya podria tenir al desembre uns 3 milions de dosi d'una vacuna contra la Covid-19

La desenvolupada per la Universitat d’Oxford i la companyia AstraZeneca

Imatge del ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Imatge del ministre de Sanitat, Salvador Illa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha dit aquest dilluns que, "si les anàlisis clíniques superen les degudes garanties", Espanya en podria tenir al desembre unes tres milions de dosi, de les 30 milions de dosi que tindrà el conjunt d’Europa, de la vacuna contra la Covid-19 que està desenvolupant la Universitat d’Oxford (Regne Unit) i la companyia AstraZeneca.

Durant la seua participació en el primer 'Observatori de la Sanitat’, organitzat per El Español, el ministre ha recordat que tots els països d’Europa han firmat un memoràndum de compra conjunta de vacunes i distribució equitativa de les mateixes, a fi que les dosis arribin alhora i de forma "proporcional" a la població de què cada regió.

En aquest sentit, Illa ha avançat que Europa comprarà un mínim de set vacunes i un màxim de nou, si bé de moment només s’ha firmat el contracte amb la companyia AstraZeneca perquè és la que té els assajos més avançats. "Si les anàlisis clíniques superen les degudes garanties, a partir de desembre estarien en condicions de subministrar dosi. Europa rebrà unes 30 milions de dosi i a Espanya arribarien unes tres milions", ha dit el ministre, per informar que és una vacuna que necessitaria previsiblement dos dosis i que, si tot va bé, al gener hi podria haver un subministrament regular.

Quant als criteris que s’utilitzaran per administrar les vacunes, el ministre ha assegurat que aniran en línia amb el marcat a Europa, si bé ha comentat que el "sentit comú" assenyala que les primeres persones en rebre-la seran les que tenen un risc més gran de patir la Covid-19 de forma greu o aquells que treballen en contacte amb els grups més vulnerables.

tracking