SEGRE

FIRES CULTURA

La Fira d'Organyà reparteix literatura

El certamen del Pirineu tanca una edició marcada per la Covid amb menys públic però amb un 20% més de vendes || Els organitzadors, satisfets perquè els protocols han funcionat

Moment en què els assistents a la Fira participen en el concert de clausura.

Moment en què els assistents a la Fira participen en el concert de clausura.AYUNTAMIENTO DE ORGANYÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà va tancar ahir la 24a edició amb molta satisfacció malgrat la pandèmia de la Covid. I és que encara que ha tingut menys públic que en anys anteriors, amb uns 1.500 visitants davant dels gairebé 2.000 habituals, ha venut un 20% més de llibres. “Hi havia gent amb llistes de volums per comprar, ja que ho tenien pendent des del confinament”, va explicar el president de l’associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, que va afegir que “una de les editorials ha dit que ha estat l’edició que més ha venut”.

D’aquesta manera, Domenjó va assenyalar que “després que fa 15 dies ens plantegéssim la suspensió del certamen, estem molt contents perquè tot ha anat bé i s’han seguit tots els protocols sanitaris, encara que l’organització ha estat una mica complicada.”

La fira va tancar ahir amb la presentació de llibres, la lectura de contes per a nens i un concert

Sobre això, va explicar que a la plaça Major, on es va limitar l’aforament a 140 persones, “vam haver de prohibir l’entrada de més gent quan es va fer la lectura de les Homilies modernes”. “Va ser una aposta arriscada celebrar la fira, però la gent ha estat molt responsable i el mateix alcalde, Celestí Vilà, ho va destacar al clausurar el certamen”, va explicar Domenjó, que va afegir que els estands de les 17 editorials es van situar a una distància mínima de tres metres i només s’atenien quatre persones alhora. Els visitants s’havien de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida de la fira, abans i després de fullejar els llibres i en els accessos als espais dels actes.

La fira va tancar ahir amb un matí de presentació de llibres, la lectura de contes a nens i amb un concert de la mà de Noè i Marc Rivas.

En el marc de la fira també se celebren els premis Homilies d’Organyà, els quals van rebre 277 originals, la xifra més alta. Des de l’organització ho van atribuir al fet que el confinament va portar més gent a escriure, encara que el tancament de les escoles ha suposat una baixada de participants en la categoria infantil.

Moment en què els assistents a la Fira participen en el concert de clausura.

Moment en què els assistents a la Fira participen en el concert de clausura.AYUNTAMIENTO DE ORGANYÀ

tracking