SEGRE

Pedro Sánchez: "Volem abolir la prostitució"

El president espera un "acord transversal" al Congrés dels Diputats

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que acabar amb el tràfic d’éssers humans és una "assignatura pendent" a Espanya i ha advocat per abolir la prostitució, per a la qual cosa espera un "acord transversal" al Congrés dels Diputats. "Sens dubte en aquest àmbit la posició del Partit Socialista és molt clara, nosaltres volem abolir la prostitució", ha defensat Sánchez en una entrevista a TVE, en la qual ha precisat que "el compromís del Govern d’Espanya és ferm".

En aquest sentit, ha indicat que com els dos partits de l’Executiu de coalició sumen 155 escons, espera que s’aconsegueixi un "acord transversal" al Congrés per acabar amb aquesta xacra, "que desgraciadament pateixen bona part de les dones" que formen part del tràfic de persones.

Sánchez ha subratllat que Espanya és un país que "pateix el tràfic de dones que són esclavitzades i prostituïdes" i, segons el seu parer, aquesta és "una de les assignatures pendents".

En l’acord de Govern de coalició, PSOE i Unidas Podemos es van comprometre a eradicar el tràfic de dones amb finalitats d’explotació sexual i a aprovar una llei integral contra el tràfic, un mandat del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Però mentre el PSOE es declara abolicionista, a Unidas Podemos aquesta postura no és unànime.

tracking