SEGRE

ESNOTICIA

Espanya podria rebre al desembre tres milions de dosis d'una vacuna

Sanitat estudia reduir de 14 a 10 els dies de quarantena en casos de positius de Covid-19 || El número de casos diagnosticats ja supera el mig milió

Control de temperatura per entrar en un hospital a Madrid, comunitat que suma més contagis.

Control de temperatura per entrar en un hospital a Madrid, comunitat que suma més contagis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar ahir que Espanya podria rebre el mes de desembre 3 milions de dosis de la vacuna davant la Covid-19 en la qual treballa la Universitat d’Oxford, si aquesta va superant els assajos clínics. En aquest sentit, el titular de Sanitat va recordar que tots els països d’Europa van firmar un memoràndum de compra conjunta de vacunes i distribució equitativa, a fi que les dosis arribin alhora i de forma “proporcional” a la població de cada regió i està previst que d’aquesta vacuna es comprin unes 30 milions de dosis, de les quals tres milions serien per a Espanya.

Quant als criteris que s’utilitzaran per administrar les vacunes, Illa va dir que aniran en línia amb el que s’ha marcat a Europa, si bé va apuntar que el “sentit comú” assenyala que les primeres persones a rebre-la seran les que tenen un risc més gran de patir la Covid-19 de forma greu o aquells que treballen en contacte amb els grups més vulnerables o en els serveis essencials com els professionals sanitaris.

Illa avança que els col·lectius més vulnerables i els sanitaris seran els primers a vacunar-se

La pugna per aconseguir la cura avança a passos gegantins i Rússia va informar que la seua candidata a vacuna, batejada com a Sputnik V, començarà a ser administrada aquesta setmana als primers voluntaris en el marc de la tercera fase d’assajos clínics, després que hagi estat registrada.

Quant a la situació de la pandèmia a Espanya, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va reconèixer que les autoritats sanitàries sospesen la possibilitat de reduir el període de quarantena per Covid-19 de 14 a 10 dies, si bé va descartar que, per ara, es vagi a reduir als 5 o 7 dies, una cosa que han plantejat països com Alemanya al·legant que a partir del cinquè dia una persona infectada ja no encomana o el risc es redueix al mínim. En aquest sentit, Simón va recordar que en l’actualitat no és necessari guardar 14 dies de quarantena si es compleixen algunes condicions com, per exemple, donar negatiu en una prova de PCR als 10 dies.

Quant a l’evolució de les dades epidemiològiques, Sanitat va informar que durant aquest cap de setmana es van diagnosticar 26.560 nous positius, dels quals 2.440 van ser notificats en les últimes 24 hores. D’aquesta forma, en total ja s’han diagnosticat de Covid-19 525.549 persones a Espanya des que es va iniciar la pandèmia. A més es va informar també de 98 morts més que divendres, per la qual cosa les defuncions sumen 237 en l’última setmana i 29.516 en total.

Quant a la taxa d’ocupació d’hospitals, la xifra se situa igual que a finals de la setmana passada entorn del 7%. La Comunitat de Madrid, on ahir van entrar en vigor les noves mesures restrictives, continua, segons les dades de Sanitat, sent dels territoris que més contagis nous acumulen.

tracking