SEGRE

CORONAVIRUS CONSEQÜÈNCIES

Adéu definitiu a l'Aplec del 2020

Les restriccions sanitàries obliguen la Fecoll a tornar a suspendre la festa, que s'havia traslladat del maig a l'octubre || “És una decisió difícil, però no podem posar ningú en risc”

L’any passat la festa de l’Aplec del Caragol de Lleida va celebrar el seu 40 aniversari.

L’any passat la festa de l’Aplec del Caragol de Lleida va celebrar el seu 40 aniversari.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

I finalment la pandèmia desencadenada per la Covid-19 ha obligat a cancel·lar una de les festes més multitudinàries de Lleida, l’Aplec del Caragol que, després de ser ajornat ja al maig, hauria d’haver-se celebrat els dies 9, 10 i 11 d’octubre. Així ho va anunciar ahir la Federació de Colles de l’Aplec del Cargoll (Fecoll), després d’avaluar si finalment era factible seguir amb la programació.

“En el marc de les restriccions sanitàries actuals i tenint en compte que l’Aplec és una festa de germanor en la qual arriben a congregar-se i interactuar fins a més de 60.000 persones en un mateix espai, estava clar que la millor decisió era suspendre-la fins a l’any que ve i garantir d’aquesta manera la seguretat de tots els participants, sense posar ningú en risc”, va indicar el president de la Fecoll, Ferran Perdrix.

“Hem seguit molt de prop durant els últims mesos l’avenç de la pandèmia i, al contrari del que pensàvem, l’evolució del virus ha estat més violenta i dura del que s’esperava, malgrat els grans esforços col·lectius per evitar més contagis. És una decisió difícil de prendre, però una festa com l’Aplec no pot celebrar-se quan els encontres socials estan limitats només a deu persones. Esperem que l’any que ve la situació sigui prou bona com per poder organitzar l’Aplec com cal.”

Així mateix, la Fecoll té previst estudiar una per una la resta d’activitats culturals de petit format que organitzen durant l’any per veure si és possible dur-les a terme finalment. És el cas, per exemple, d’exposicions a la seu de l’entitat, caragolades solidàries, concursos o activitats nadalenques, tot amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit de la festa i la interrelació entre les colles i els penyistes. L’entitat també va agrair la comprensió de les empreses col·laboradores i institucions.

La festa implica un impacte milionari per a la ciutat

L’Aplec del Caragol de Lleida és molt més que una simple festa gastronòmica i un cap de setmana de disbauxa. I és que l’impacte econòmic que té a la ciutat ha superat els set milions en les últimes edicions.

Només els 13.500 penyistes que participen directament en les 107 colles es gasten en els tres dies que dura la celebració més d’un milió d’euros.

Així mateix, al pressupost dels participants s’ha de sumar la despesa de la Fecoll i el que exerceixen els visitants, que deixen a la capital del Segrià més de sis milions entre hotels, regals i visites als restaurants.

tracking