SEGRE

AstraZeneca interromp els assajos de la seua vacuna contra la COVID-19 per seguretat

Un dels participants té "una malaltia potencialment inexplicable"

AstraZeneca interromp els assajos de la seua vacuna contra la COVID-19 per seguretat

AstraZeneca interromp els assajos de la seua vacuna contra la COVID-19 per seguretatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica AstraZeneca ha decidit interrompre un assaig clínic per aconseguir una vacuna contra la COVID-19, perquè un dels participants té "una malaltia potencialment inexplicable", va informar un portaveu de la companyia a mitjans de comunicació nord-americans. "Aquesta és una acció de rutina que succeeix sempre que hi ha una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos mentre s’investiga, assegurant-nos que es manté la integritat dels estudis," va indicar el portaveu a la cadena CNBC i el mitjà especialitzat Stat.

El voluntari que va emmalaltir resideix al Regne Unit, segons Stat, que va dir desconèixer la naturalesa de la reacció adversa que va patir l’individu, encara que s’espera que es recuperi.

Aquesta és la vacuna que havia desenvolupat AstraZeneca, amb seu a Cambridge (Regne Unit), juntament amb la Universitat d’Oxford i l’eficàcia de la qual s’estava experimentant als EUA, el Brasil i Sud-àfrica després que l’assaig hagués donat resultats positius en les seues fases inicials, quan es va provar amb mil persones al Regne Unit.

A més, els Governs de l’Argentina i Mèxic, així com la fundació mexicana Slim, van arribar el mes d’agost a un acord amb AstraZeneca i amb la Universitat d’Oxford per fabricar la vacuna als seus països i, després, distribuir-la a tots els països de Llatinoamèrica, a excepció del Brasil.

Segons va informar a l’agost el president de l’Argentina, Alberto Fernández, l’objectiu era elaborar entre 150 i 250 milions de dosis que estarien disponibles a preus accessibles, amb un cost individual d’entre 3 i 4 dòlars. De moment, es desconeixen els efectes que podria tenir aquest incident en els plans de AstraZeneca per desenvolupar la vacuna a Mèxic i l’Argentina.

El portaveu de la farmacèutica, citat per mitjans locals, va assegurar que "s’està treballant per accelerar la revisió d’aquest incident únic amb l’objectiu de minimitzar qualsevol impacte potencial en els plans de l’assaig".

AstraZeneca havia iniciat la fase 3 del seu assaig als EUA a finals d’agost, segons clinicaltrials.gov, un registre del Govern nord-americà; mentre que al Regne Unit, el Brasil i Sud-àfrica, l’estudi de la vacuna era entre les fases 2 i 3, d’acord a Stat.

AstraZeneca tenia previst tenir la seua vacuna disponible per al primer semestre de 2021 i estava considerada com una de les més avançades del món per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Juntament amb les farmacèutiques Pfizer i Moderna, AstraZeneca és una de les tres companyies que tenen estudis en la fase 3 als Estats Units.

Aquesta és la primera vegada que un d’aquests assajos per aconseguir la vacuna contra la COVID-19 ha de posar-se en pausa per raons de seguretat.

tracking