SEGRE

ARQUEOLOGIA HISTÒRIA

Busquen determinar el període d'ocupació a la vila romana de Verdú

Excavació prop del jaciment dels Estinclells

Vista de les excavacions a la vila romana de Verdú.

Vista de les excavacions a la vila romana de Verdú.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup format per nou arqueòlegs, entre els quals hi ha professionals i estudiants, porta des de la setmana passada excavant el jaciment de la vila romana de Verdú, situada a prop del poblat ibèric dels Estinclells amb l’objectiu de concretar-ne el període d’ocupació. La codirectora de la intervenció, Mireia Pinto, va destacar que “tenim una forquilla arqueològica molt àmplia amb materials que ens daten entre el segle I aC i el segle VII dC, fet que apunta que probablement aquest assentament va estar ocupat durant molts segles”.

Les excavacions, que finalitzaran aquesta setmana, se centren en l’àrea de treball del jaciment romà. Durant les properes dos setmanes, un altre grup format per una desena d’arqueòlegs del mateix equip excavaran el jaciment del Tossal de la Pleta de Belianes.

Els treballs es fan amb grups d’arqueòlegs més reduïts i allargant les excavacions

Pinto va indicar que normalment duien a terme les excavacions de forma simultània amb un equip d’una trentena de persones, encara que aquest any per prevenció davant la pandèmia de la Covid-19 han optat per allargar les excavacions i fer grups més reduïts.

D’altra banda, arqueòlegs de l’empresa Actium, contractats per la Diputació, han realitzat una actuació de seguiment arqueològic a la carretera local de Tàrrega a Sant Martí de Maldà (LV-2021) per conèixer l’extensió de la vila romana de Verdú, just a l’accés del poblat ibèric dels Estinclells. Es tracta d’una actuació prèvia al desplaçament de la carretera, projecte que té per objectiu millorar la seguretat viària en aquest tram, on hi ha un revolt molt tancat amb poca visibilitat. La Diputació impulsarà aquesta millora després de la insistència del president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells.

tracking