SEGRE

La interrupció dels assajos de la vacuna d'Oxford no és un revés, segons Londres

El ministre britànic de Sanitat diu que ja hi va haver una pausa abans de l’estiu que es va resoldre

Un laboratori.

La interrupció dels assajos de la vacuna d'Oxford no és un revés, segons LondresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La interrupció dels assajos clínics de la vacuna contra la Covid-19 que desenvolupa la Universitat d’Oxford no suposa un revés i no és la primera vegada que això passa, va afirmar aquest dimecres el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock. La farmacèutica AstraZeneca, que desenvolupa la vacuna juntament amb la universitat anglesa, va donar a conèixer ahir a la nit un comunicat per informar de la pausa en les proves clíniques després que un voluntari al Regne Unit patís una reacció adversa.

Aquesta possible vacuna, considerada una de les més avançades que es desenvolupen a tot el món, estava en les fases finals dels assajos clínics abans de rebre l’autorització dels organismes reguladors per procedir a immunitzar la població.

En unes declaracions a la cadena SkyNews, Hancock va admetre que aquesta interrupció és "òbviament un desafiament per a aquesta particular vacuna. En realitat no és la primera vegada que això li ha passat a la vacuna d’Oxford i és un procés normal en els assajos clínics".

El ministre va considerar que la pausa en les proves "no és necessàriament" un revés, i "depèn del que (els investigadors) trobin quan facin la investigació". "Hi va haver una pausa abans a l’estiu i això es va resoldre sense problemes", va afegir el titular de Sanitat.

AstraZeneca no ha facilitat informació sobre l’estat de salut del voluntari que ha emmalaltit, però els mitjans van destacar aquest dimecres que s’espera la seua recuperació.

La potencial vacuna, que va donar resultats prometedors en els primers assajos, estava sent sotmesa a proves clíniques al Regne Unit, els Estats Units, el Brasil i Sud-àfrica.

El mes passat, els Governs de l’Argentina i Mèxic, així com la fundació mexicana Slim, van arribar a un acord amb AstraZeneca i la Universitat d’Oxford per fabricar la vacuna per als seus països i distribuir-la després a la resta d’Amèrica Llatina, excepte el Brasil. El president de l’Argentina, Alberto Fernández, va informar l’agost que l’objectiu era elaborar entre 150 i 250 milions de dosis que estarien disponibles a preus accessibles, amb un cost individual d’entre 3 i 4 dòlars.

tracking