x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Padrins d'un centre geriàtric de Lleida escriuen una cançó

  • Maria Marquès
Actualitzada 09/09/2020 a les 12:05
Carlitos Miñarro i els nens que feien el cor.

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© Carlitos Miñarro i els nens que feien el cor.

MAITE MONNÉ

Els usuaris del Centre Geriàtric Lleida han escrit una cançó per expressar els seus sentiments davant la pandèmia i, aquest dimarts, el cantautor Carlitos Miñarro la va interpretar amb l’ajuda de néts dels residents, que van fer de cor. La cançó, titulada Barret de palla, parla del que la pandèmia els ha pres i com desitgen poder tornar a posar el barret de palla als seus néts. “És molt important fer activitats perquè se sentin útils i sempre ho farem mentre les condicions ho permetin”, va explicar Carol Mitjana, la directora del centre, que va indicar que “també estan fent equips on alguns cusen mascaretes, d’altres fan una caixa per guardar-la i d’altres escriuen consells de vida”. La residència els ven per 10 euros i amb els beneficis compren material de protecció. “També volem fer visites virtuals amb els col·legis, ja que sempre venien presencialment, i no volem perdre aquestes trobades”, va concloure.

vídeo 

video

 

La lletra

Barret de palla

El camí para de cop,
arribes i ens bloqueges.
Desvies el nostre rumb,
les places són ara desertes.
Ens robes les abraçades
i aquelles tardes d’estiu,
els petons de bona nit
quan somreies i m’acaronaves.

I em paro a recordar quan l’àvia ens preparava
el préssec en almívar que anava a collir al camp.
Amb aquell barret de palla de l’Aplec que jo em posava
quan entrava i saludava des de la porta a tothom.

Pa para pa pà. Pa para pa papà...

Amb l’olor del capvespre
quan l’avi em mirava cofoi,
m’explicava que ell, de petit,
ja li agafava al seu pare algun préssec.
I jo em tiro als seus braços
i ell m’omple de petons,
m’acarona amb aquelles mans rugoses
plenes d’experiència, de vida i amor.

I em paro a recordar quan l’àvia ens preparava
el préssec en almívar que anava a collir al camp.
Amb aquell barret de palla de l’Aplec que jo em posava
quan entrava i saludava des de la porta a tothom.

Pa para pa pà. Pa para pa papà...

Avi, quan tindré el meu barret de palla?
Recordo la teva mirada i sé que molt aviat
tornarem a estar junts. Lluitem per tu, per mi,
per ell, per tots i junts.

 

Comenta el contingut

Descobrir
El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre