SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez qualifica de “preocupant” l'evolució que té la pandèmia

Confia que la coordinació entre comunitats autònomes i Govern central ajudi a doblegar el virus || Espanya suma gairebé 9.000 nous casos en 24 hores

Veïns de Sant Joan de les Abadesses esperen per fer-se una prova PCR.

Veïns de Sant Joan de les Abadesses esperen per fer-se una prova PCR.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va reconèixer ahir al Senat que l’actual evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya és “preocupant”, però va assegurar que l’Executiu manté una “vigilància absoluta” de la transmissió del virus. I és que el ministeri de Sanitat va notificar ahir 8.964 nous casos positius, 3.168 en les últimes 24 hores, amb la qual cosa la xifra total de contagis s’eleva a 534.513, mentre que la de morts en suma 29.594, amb 261 noves víctimes en els últims 7 dies.

Malgrat la preocupació per les dades epidemiològiques, el president es va mostrar confiat que Espanya serà capaç de tornar a doblegar la corba del virus aplicant les principals mesures posades en marxa per l’Executiu, en coordinació amb les comunitats autònomes, per frenar els contagis. Entre les mesures va anomenar la creació de la xarxa de rastrejadors als diferents territoris i la posada a disposició per part del Govern central de 2.000 efectius de les Forces Armades per desenvolupar les tasques de rastreig als llocs on hi ha “més dificultats”. Així mateix també va enaltir l’esforç que totes les autonomies han fet en la detecció de les infeccions, ja que, segons va dir, des de l’estat d’alarma s’han triplicat “a tots els territoris” les PCR.

Per la seua part, els partits de l’oposició van retreure a Pedro Sánchez el seu “discurs triomfalista” i li van demanar fer “autocrítica” sobre la gestió duta a terme pel seu govern davant de l’evolució epidemiològica que està tenint la pandèmia i els estralls econòmics que ha provocat.

El Govern descarta confinaments en dos mesos

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va descartar ahir un confinament de Catalunya en els propers dos mesos, però no va voler fer prediccions més enllà. Tanmateix, va avançar que les limitacions de les reunions tant en àmbit privat com en públic a deu serà una mesura que s’estengui més enllà del Nadal. Així mateix, Argimon també va informar que s’està estudiant escurçar la quarantena per a casos positius de coronavirus de 14 a 10 dies, i a més va assegurar que la decisió podria prendre’s en els propers dies. Dilluns, el ministeri de Sanitat ja va informar que estava estudiant aquesta possibilitat, un fet que també es debat en altres països europeus com ara Alemanya o França. I és que segons apunten diversos viròlegs i el mateix Argimon, el risc de contagi es redueix significativament en els últims dies de la malaltia.

tracking