SEGRE

ESNOTICIA

Hostaleria demana acabar amb els límits a bars i restaurants

A les comarques del Segrià i la Noguera

Imatge d’una terrassa d’un bar amb clients al costat de la plaça Sant Joan de Lleida ciutat.

Imatge d’una terrassa d’un bar amb clients al costat de la plaça Sant Joan de Lleida ciutat.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Hostaleria de Lleida ha sol·licitat al departament de Salut que s’aixequin i quedin sense efecte les mesures de salut pública per als bars i restaurants dels municipis afectats del Segrià i la Noguera a partir dels dies 11 i 15 de setembre. El sector es basa en el fet que les dades epidemiològiques i el risc de rebrot estan baixant en aquests municipis de les dos comarques, i la gran majoria se situen per sota de la mitjana catalana. Així mateix, la federació sol·licita a la conselleria d’Interior que bars musicals i discoteques puguin obrir com a bar o sala de concerts fins a la una de la matinada. Recorden que les activitats recreatives musicals d’un bar, discoteca o sala de ball són locals que ja disposen de servei de bar i estan insonoritzats per acollir concerts, per la qual cosa complirien els requeriments específics per exercir aquestes activitats.

El departament de Salut va reforçar a finals d’agost fins a l’11 i el 15 de setembre les restriccions per evitar contagis per Covid en 45 municipis, 26 del Segrià i 19 a la Noguera. Va prorrogar dos setmanes les que ja hi havia, com limitar a la meitat l’aforament a l’interior de bars i restaurants; i va estendre aquesta mesura a les terrasses a l’exterior, que només poden utilitzar el 50% de la seua capacitat.

Aquestes localitats s’equiparaven així a Lleida ciutat i als sis municipis del Baix Segre on també es va restringir a la meitat l’aforament de les terrasses: Aitona, Alcarràs, Torres de Segre, Soses, Seròs i la Granja d’Escarp, a més dels dinou de la Noguera.

Arranca el curs a Andorra, amb tests a mestres i alumnes El curs escolar va começar ahir a Andorra amb normalitat després de fer un cribratge a tota la comunitat educativa. La participació en aquestes proves entre l’alumnat de Primària va ser del 91% i es van detectar deu casos positius. Al Principat hi ha 2.000 escolars que cursen Primària al sistema andorrà, una tercera part del total dels alumnes. Per a Secundària ja s’han fet 1.112 proves.

tracking