SEGRE

EXPOSICIÓ INAUGURACIÓ

Art de Lleida sota el confinament

El Museu Comarcal de Cervera exhibeix fins al 8 de novembre obres de 21 creadors sobre la pandèmia || Des de pintures, dibuixos i escultures fins a vídeos i fotografies

L’exposició ‘Confin-art’ presenta creacions de 21 artistes inspirades durant el confinament.

L’exposició ‘Confin-art’ presenta creacions de 21 artistes inspirades durant el confinament.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Comarcal de Cervera exhibeix des d’ahir i fins al 8 de novembre l’exposició Confin-art, que mostra la visió i l’actitud de 21 artistes de diverses comarques de Lleida davant de la pandèmia i el confinament. Sota el lema “Paisatges d’un confinament”, se citen tota mena de relats artístics, des de la naturalesa morta, la pintura i el dibuix fins al vídeo, l’escultura o la fotografia, entre d’altres. La directora del Museu de Cervera, Carme Bergés, va explicar que “els últims sis mesos han obert les portes a una nova forma de treball i d’obra. Si bé el museu ha estat tancat com a contenidor d’obres, hem optat per buscar en la creació local durant aquest temps continguts que convidin a la reflexió”. D’aquesta manera, els mateixos artistes participants, sota el comissariat de l’artista Carlota Heredia, han anat aportant propostes de diversa índole i sentits. Des de la mort fins a les ganes d’escapar-se de la pandèmia o la creativitat mateixa que brinda el confinament són propostes que de forma conjunta uneixen el treball de creadors de la Segarra, l’Urgell, les Garrigues i també l’Anoia i la Conca de Barberà.

A la presentació, l’alcalde, Joan Santacana, va manifestar que “sis mesos convivint amb la Covid-19 han canviat molt les nostres vides. Avui tenim altres perspectives tant a nivell de vivències com de sentiments i contacte amb les persones, que és part del que exposa la proposta que es mostra actualment al museu”.

El projecte forma part de la campanya Memòries de la pandèmia, liderada per la Xarxa de Museus d’Història i el Museu d’Història de Catalunya.

tracking