SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre ha gastat 600.000 euros a aïllar gairebé 400 persones per la Covid

Salut amplia set dies les limitacions en bars i restaurants en set pobles de Segrià

El centre d’aïllament d’Alcarràs, que ahir estava totalment buit i ja no acull cap aïllat.

El centre d’aïllament d’Alcarràs, que ahir estava totalment buit i ja no acull cap aïllat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d'aïllament que es van obrir a Baix Segre i que es van plantejar com a punts de cribratge on esperar els resultats del test, i després derivar els afectats a altres centres si calia han suposat una inversió de 600.000 euros per als municipis, que han atès unes quatre-centes persones durant tota la campanya de la fruita.

Els ajuntaments del Baix Segre han invertit més de 600.000 euros a habilitar els centres municipals d’aïllament durant la campanya de la fruita per acollir temporers, ja fossin positius en Covid-19, esperessin test o necessitessin un espai on passar la quarantena, i han atès al voltant de quatre-centes persones des del mes d’abril.

En les dos últimes setmanes s’han anat desmantellant aquests espais perquè la incidència de contagis ha estat mínima i ja no hi ha persones a qui donar el servei. Ara els municipis de Torres de Segre, Aitona, Soses, Seròs, Alcarràs, la Granja d’Escarp i Massalcoreig han fet la primera estimació econòmica del cost d’habilitar aquests centres per reclamar els ajuts que la Generalitat es va comprometre a donar (2,5 milions) a canvi que els municipis gestionessin aquests espais.

Tres dels set municipis del Segrià, sense risc de rebrot o amb índexs molt baixos

El sector diu que les restriccions s’apliquen des del juliol però la situació ha millorat

Alcarràs ha atès al voltant de 160 persones i la inversió ascendeix als 250.000 euros. Aitona ha superat el centenar de persones ateses i ha sufragat una inversió de 150.000 euros. Seròs ha pagat 150.000 euros i ha acollit unes noranta persones. Soses encara no ha tancat la valoració com tampoc ho ha fet la Granja d’Escarp (que no va arribar a activar el centre). Massalcoreig va valorar la inversió en prop de 20.000 euros per al personal que va contractar i Torres de Segre, que va atendre unes cinquanta persones, va cedir la gestió al consell del Segrià i a l’ONG Open Arms.

Malgrat que la incidència del virus ha disminuït en aquests municipis (vegeu el desglossament), el departament de Salut va tornar ahir a prolongar les restriccions per evitar nous contagis per Covid en sis d’aquests municipis i Lleida ciutat. Ha prorrogat una setmana més la limitació del 50 per cent en l’aforament dels bars i restaurants i a les terrasses exteriors. Els establiments han de tancar a la una de la matinada sense admetre nous clients a partir de les 00.00 hores.

Aquestes mesures se sumen a les que són d’aplicació a tot Catalunya, com la prohibició de reunions de més de deu persones o de fumar a menys de dos metres d’altres, i la recomanació de no sortir de casa si no és necessari.

tracking