SEGRE

ESNOTICIA

Puja la pressió del coronavirus als hospitals amb Madrid al capdavant

Els ingressats a la comunitat que lidera Isabel Díaz-Ayuso es dupliquen en tres setmanes || Més de 50 col·legis ja han tingut alguna incidència per la Covid-19

Madrid aixeca un nou hospital per la Covid i el Govern regional diu que s’ha executat al 35%.

Madrid aixeca un nou hospital per la Covid i el Govern regional diu que s’ha executat al 35%.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un estiu en què els contagis per coronavirus a Espanya no han fet més que créixer, l’increment en el nombre de casos ja es nota als hospitals, que cada vegada estan més tensats a mesura que ingressen nous pacients a planta i a les unitats de cures intensives (UCI). En les últimes tres setmanes, la Comunitat de Madrid ha doblat la xifra d’ingressos per Covid-19 als centres hospitalaris i els infectats pel SARS-CoV-2 ja ocupen gairebé dos de cada deu llits disponibles. La situació no és millor a les UCI on, si no es frena la progressió, aviat els infectats per coronavirus coparan el 50 per cent dels llits inicials disponibles, segons les dades recopilades per El País. Una situació similar presenten Balears, La Rioja o Castella-la Manxa, comunitats en les quals l’entrada als hospitals de malalts de Covid també s’ha accentuat en les últimes setmanes. En total, un de cada quatre llits d’hospital a Espanya ja l’ocupa una persona afligida de coronavirus.

Amb tot, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar ahir que ja s’observa un alentiment en el creixement dels contagis i va apuntar que a la meitat de les províncies s’han estabilitzat els positius o estan en fase de descens. Tot i així, el ministeri de Sanitat va notificar 10.764 casos més de coronavirus en tot l’Estat, dels quals 4.137 es s’han detectat en les últimes vint-i-quatre hores. D’aquesta manera, les infeccions registrades a Espanya per SARS-CoV-2 ascendeixen a 554.143. Quant als decessos, se’n van sumar 71 més, amb la qual cosa durant l’última setmana han mort víctimes de la pandèmia 249 persones. La xifra total ascendeix a 29.699.

Simón afirma que els contagis van a la baixa o s’han estabilitzat a la meitat de províncies

Per la seua banda, la majoria de les comunitats autònomes ja han donat el tret de sortida al curs escolar. Altres, com Catalunya, ho faran la setmana que ve. En els escassos tres o quatre dies de classes, ja són cinquanta-tres els centres educatius que han notificat incidències vinculades al coronavirus. De moment, només s’ha clausurat el col·legi públic de la localitat biscaïna de Zaldibar, al detectar-se diversos positius en el professorat.

tracking