SEGRE

ESNOTICIA

Marxa de centenars de vehicles per demanar la independència unilateral

Un total de 250 segons la Urbana i 300 segons els organitzadors van participar en aquesta iniciativa a la capital || El Roser concentra la majoria de les ofrenes florals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de cotxes, motos, bicicletes i fins i tot patinets elèctrics van participar ahir en una marxa pels carrers de Lleida per celebrar la Diada Nacional de Catalunya i reclamar la independència per la via unilateral. Una celebració atípica i obligada per la pandèmia del coronavirus, però que, segons el president de l’Assemblea Nacional Catalana a Lleida (ANC), Jordi Alsina, “ha servit per portar la Diada i el seu esperit a les cases de tots els lleidatans”. La marxa, organitzada per l’ANC, Òmnium i altres entitats independentistes, va arrancar passades les cinc de la tarda del Camp d’Esports i als pocs metres ja es va dividir en diversos recorreguts. El motiu? Els semàfors, badades d’algun conductor i el poc coneixement de l’itinerari a seguir, ja que els organitzadors el van anunciar minuts abans d’arrancar.

Problemes logístics a part, la marxa va recórrer els carrers de la ciutat adornada amb estelades i altaveus amb música i els clàxons van substituir les consignes polítiques. També hi va haver veïns que des dels balcons saludaven el pas de vehicles amb música, fent onejar banderes o cridant consignes independentistes. Tres hores després, la marxa va acabar a l’aparcament de la Fira, al costat dels Camps Elisis, per a l’acte final, malgrat que molts cotxes ja se n’havien anat. A l’esplanada del pàrquing, els organitzadors van aixecar una estelada de deu metres d’altura i van cantar el Cant de la Senyera i Els Segadors. Al manifest, van dedicar la Diada d’aquest any “a tot el personal sanitari que ha lluitat contra la pandèmia del coronavirus” i van defensar que “l’única via per a la independència és la unilateral”, alhora que van animar la ciutadania a preparar-se contra la “confrontació final” contra l’Estat espanyol.

Els organitzadors de la marxa van dedicar la Diada d’ahir a tots els treballadors sanitaris

Al matí, l’ANC i Òmnium van organitzar un acte davant de la delegació d’Hisenda, mentre que el convent del Roser, ara Parador, va concentrar la majoria de les ofrenes florals i va guanyar per golejada el Turó de la Seu Vella.

En aquest sentit, la CUP va criticar que la Paeria “no reivindiqui el Roser com a lloc central per als homenatges d’avui” i li va retreure que l’espai continuï sent un Parador.

Desenes de motos sortint del Camp d’Esports davant dels cotxes ahir a la tarda quan va arrancar la marxa independentista.

Desenes de motos sortint del Camp d’Esports davant dels cotxes ahir a la tarda quan va arrancar la marxa independentista.AMADO FORROLLA

tracking