SEGRE

ESNOTICIA

Oxford reprèn els assajos de la vacuna contra la Covid

El procés es troba a la fase final d'estudi || Fins al moment, prop de 18.000 voluntaris han participat en les proves

Els assajos es van paralitzar a mitjans d’aquesta setmana.

Els assajos es van paralitzar a mitjans d’aquesta setmana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Oxford va anunciar ahir que reprèn els assajos clínics de la vacuna contra la Covid-19, una de les mes prometedores del món, que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca. Aquests treballs havien estat interromputs a mitjans d’aquesta setmana per la reacció adversa que va patir una de les voluntàries. Aquesta possible vacuna es troba a les fases finals dels assajos clínics abans de rebre l’autorització dels organismes reguladors per procedir a la seua comercialització.

A finals d’agost, la UE va tancar amb AstraZeneca un “primer contracte” que li garantia l’accés a tres-cents milions de dosis de la vacuna, de les quals segons va informar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, trenta milions serien per a Espanya i es començaria inocular a finals d’aquest any.

Per aquest motiu, la suspensió dels assajos va generar preocupació a Europa. No obstant, els experts van considerar una “bona notícia” l’aturada dels assajos perquè era garantia que els mecanismes de control s’estaven complint.

Segons Oxford, a tot el món unes 18.000 persones han rebut aquesta vacuna en estudi com a part dels assajos clínics i va aclarir que, en proves tan àmplies com aquesta, s’espera que algun participant pugui tenir reaccions adverses.

tracking