SEGRE

ESGLÉSIA FORMACIÓ

Solsona recupera vocacions religioses

La seua diòcesi ha passat de tenir només un seminarista el 2010 a set en aquests moments || El bisbe Xavier Novell nomena el mossèn Marc Majà encarregat de la gestió del Seminari Major

Novell, segon per l’esquerra, va reparar amb alguns dels seminaristes l’església d’Espà.

Novell, segon per l’esquerra, va reparar amb alguns dels seminaristes l’església d’Espà.JOSETXU SANTOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vocació religiosa a la diòcesi de Solsona va en augment en els últims anys. Si el 2010 tan sols comptaven amb un seminarista, deu anys després són un total de set, segons anuncia el bisbe de Solsona, Xavier Novell, a la carta dominical d’avui. En aquest sentit i a causa de l’augment de seminaristes, Novell ha anomenat aquest estiu el mossèn Marc Majà, fins ara rector de Berga i de totes les seues parròquies associades, com a encarregat del Seminari Major de Solsona. “Fa un parell d’anys ja intuïa que el treball del Seminari Major desbordaria les meues responsabilitats, però se’m feia difícil nomenar un rector, ja que això suposaria restar-li un a alguna de les parròquies més grans”, assegura Novell a l’escrit. Així mateix, el bisbe de Solsona indica que aquest nomenament és tan sols un aspecte més del pla d’acció que la diòcesi està ultimant per al Seminari Major amb l’objectiu d’aconseguir pastors de comunitat parroquials que estiguin “espiritualment provats, intel·lectualment formats, humanament madurs i pastoralment amb vocació de missioners”.

En aquesta línia, Novell assegura que encara s’està treballant en aquest pla d’acció i que tenen previst fer públic en les properes setmanes.

El bisbat valora l’augment de seminaristes després de patir “una sequera vocacional”

Respecte a l’increment de persones que s’estan formant per exercir el ministeri sacerdotal, destaca a la seua carta que és una alegria després d’haver patit “una sequera vocacional durant els últims anys” i assegura que aquest augment ha estat possible gràcies “al treball de les famílies, parròquies, la delegació de vocacions del Seminari Menor en família i el santuari de Lord”.

El bisbat de Lleida compta amb 27 animadors de comunitat laics La diòcesi de Lleida compta actualment amb vint-i-set animadors de comunitat, la meitat dels quals dones. Des que l’any 2014 l’anterior bisbe de Lleida, Joan Piris, va nomenar els primers cinc, tres promocions més han passat per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (Irel), centre encarregat d’impartir els dos anys de formació necessaris per convertir-se en animador. Es tracta de laics que exerceixen com a responsables de les parròquies, treballant conjuntament amb el mossèn, amb l’objectiu de poder contrarestar els efectes del descens de sacerdots i la falta de vocacions dels últims anys. Entre les seues funcions hi ha la d’oficiar misses (celebrar la paraula), donar la comunió o batejos, entre altres comeses.

tracking